Petr DROZDÍK

V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.
  • NEZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2014 19:42:48

Nepřizpůsobiví ždímají státní kasu, mezitím co poctiví živoří

Nepřizpůsobiví ždímají státní kasu, mezitím co poctiví živoří

Problematika chudoby není začarovaný kruh ze kterého není cesta ven, ale představuje neochotu nastavit striktní a přísná pravidla pro všechny.

Sociální politika naší země chátrá již celou řádku let, státní kasa je věčně prázdná a občanům této země nezbývá nic jiného než oči pro pláč.

Proč to tak je? Protože se stát neumí postarat o své občany, protože stát neumí rozlišit, kdo je pro něj rentabilní článek a kdo bezedná pijavice. Protože stát, neumí ocenit pracujícího člověka a místo potřesení rukou za ekonomicky aktivní život po něm neustále jen "křičí", že dává stále málo. Proč? Protože nemůže dostatečně nasytit tu odvrácenou stránku naší společnosti - lidi, kteří si v životě nepřivoněli a nikdy nepřivoní k práci, ty, kteří nemají zájem vychovat ze svých dětí slušnou a poctivou generaci.

Častokrát si kladu otázku proč to tak je, proč stát zvýhodňuje a obohacuje ty, kteří nikdy nic pozitivního pro svou zemi neudělali, kteří nám jen plivou do tváře a vysmívají se nám všem, všem, kteří ráno musí vstávat do práce a vydělávat na to, aby zaplatili nájem, dopravu do zaměstnání, jednomu dítěti školku, druhému školní družinu, aby měli děti do školy chutnou a výživnou svačinu, aby v zimě měli na nové boty, protože ty loňské, které si dnešní normální rodina může dovolit jen od vietnamců se už rozlepily a zatéká do nich a dá-li Bůh, odložili si aspoň stokorunu bokem na horší časy.

Proč stát vydává miliardy korun těm, kteří si to nezaslouží, kteří nikdy v životě státu tyto peníze nevrátí, ať už na daních, svou prací nebo pozitivním přístupem k výchově svých dětí, budoucí generaci, která by se měla defacto postarat o své rodiče. Copak státu není logické, že když se rodič nepostará o kvalitní výchovu svého dítěte, nebude jej motivovat ke vzdělání a práci, že ta část koláče "příživníků" o sociální dávky se nebude zmenšovat ale naopak?

Položil si někdo otázku jak to bude vypadat za takových dalších 10 let? O kolik se budou muset zvednout daně, aby se alespoň minimální dávkou pokryly výdaje těch, kteří se již do aktivního života zapojit nemohou protože zestárli nebo jsou po těžkém pracovním úraze odkázáni na pomoc odborníků či svých blízkých? 

V poslední řadě mne ale velice trápí daleko důležitější věc. Proč my, občané této země, jen nečinně přihlížíme dopustíme, aby se k "moci" dostali ti stejní, ti, kteří již několikrát zklamali. Kde je ten hlas hrdého českého občana? Který je pyšný na svou práci, na to že má děti, které chodí do zájmových kroužků, které studují na vysokých školách! Kde je ta hrdost našeho národa, proč o ni nebojujeme? Proč neustále jen přihlížíme na to, jak z našich tvrdě vydělaných peněz živíme ty se nám jen vysmívají.

Zásadní řešení vidím ve striktních pravidlech, která budou spravedlivá, jednoduchá a logická, která nám zaručí, že tzv. nepřizpůsobivé, bez ohledu na to zda je bílý, žlutý, černý či kostičkovaný přinutí k aktivnímu životu, že zabráníme velice lehkému způsobu čerpání sociálních dávek "za nic".


DROZDÍK Petr
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Drozdík-Petr/567335770040353 
Blog iDNES: http://drozdik.blog.idnes.cz/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama