ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2014 11:17:23

Asociace krajů řešila přechod placení sociálních služeb

Asociace krajů řešila přechod placení sociálních služeb

Středočeský kraj pořádal ve dnech 18. a 19. února 2014 zasedání sociální komise Asociace krajů České republiky v penzionu Lions v Nesuchyni na Rakovnicku.

Kraj na jednání zastupoval náměstek hejtmana pro sociální oblast Zdeněk Syblík. „Řešili jsme přechod financování sociálních služeb z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR na kraje, který se plánuje na rok 2015,“ řekl náměstek Zdeněk Syblík. 

Jde o důležitý krok v sociální oblasti, který má pomoci řešit problémy podle požadavků jednotlivých krajů. Zástupci Asociace krajů ČR se zabývali technickými záležitostmi, které by zajistily plynulý přechod. Na programu bylo také financování sociálních pracovníků na krajských úřadech nebo vykazování zdravotních úkonů.

Sociální péče je pro Středočeský kraj jednou z priorit. Zřizuje 61 příspěvkových organizací, které poskytují pobytové sociální služby. Tímto počtem se řadí na první místo mezi kraji ČR.

„Snažíme se pomáhat těm, kteří to potřebují. Zaměřujeme se na stavbu domovů seniorů,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

V období 2008 až 2012 se postavil Domov seniorů TGM v Berouně pro 88 zájemců, přibyla přístavba nové budovy Domova V Zahradách Zdice se 40 místy, opravil se týdenní stacionář pro seniory Domova Pod Lipami Smečno a rozšířily se prostory Domova seniorů v Novém Strašecí. V plánu je letos dokončení stavby Domova seniorů v Rakovníku, kde vznikne pro seniory 80 míst. Kraj pokračuje v dostavbě Domova seniorů v Uhlířských Janovicích.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama