ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2014 15:37:02

Nízkopodlažní autobusy v Kostelci nad Černými Lesy a v Českém Brodu

Nízkopodlažní autobusy v Kostelci nad Černými Lesy a v Českém Brodu

Tři nové autobusy, které jsou ekologické a bezbariérové, rozšíří vozový park společnosti ČSAD POLKOST, s.r.o. a budou jezdit v oblasti Kostelec nad Černými Lesy a Český Brod.

Náklady na jejich pořízení činí zhruba 10,7 milionu korun, přičemž dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy je cca 6,3 milionu korun.

„Nové autobusy jsou nízkopodlažní a splňují nejpřísnější ekologickou normu. Vozy budou zajišťovat veřejnou dopravu na páteřních linkách, které společnost ČSAD POLKOST smluvně zajišťuje na území Středočeského kraje,“ uvedl náměstek středočeského hejtmana Pavel Jetenský, který se slavnostního předání nových autobusů zúčastnil.

Cílem je vyšší komfort pro cestující a nižší emise. Bezbariérové autobusy EURO 5 EEV mají satelitní sadu APEX s výbavou pro nevidomé.

Foto, zdroj: ROPID

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama