ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2014 13:18:21

Galerie Středočeského kraje představila výstavní plán na rok 2014

Galerie Středočeského kraje představila výstavní plán na rok 2014

Galerie Středočeského kraje (GASK) v Jezuitské koleji v Kutné Hoře představila výstavní plán a program lektorského centra.

Hlavním tématem letošní sezóny bude nová stálá expozice s názvem „Stavy mysli – za obrazem“. Od 24. května bude mít veřejnost příležitost obdivovat to nejlepší ze sbírkového fondu GASK.

„Hlavní výstava letošního roku bude založena na jednotlivých okruzích odpovídajících konkrétnímu citového či myšlenkového rozpoložení člověka, který stojí u zrodu děl, například úzkost, touha, radost,“ uvedl středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se představení nové výstavní sezony zúčastnil. Radní Štefek ocenil činnost GASK a jeho pracovníků a seznámil s investicemi Středočeského kraje do kutnohorské Jezuitské koleje, kde GASK sídlí.

V sobotu 1. března zahajuje GASK letošní činnost vernisáží tří nových výstav. „Figurama 14“ je mezinárodním projektem s třináctiletou tradicí prezentujícím aktuální figurální tvorbu na vysokých uměleckých školách. Letos se jej účastní 12 škol ze čtyř zemí. „Július Koller“ je výstava o představiteli slovenské nezávislé scény pohledem Zuzany Bartošové a fotografky Květy Fulierové. Z rodinného alba je společný projekt GASK s Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně, který sleduje klíčové období vývoje Umělecké besedy mezi 20. a 40. lety 20. století.

Pokračuje program podpory mladých umělců „Mladí umělci v GASK“, ve kterém mohou využít Projectroom, whitebox či experimentální prostor. Lektorské centrum nabízí vzdělávací aktivity nejen pro umělce, ale i pro děti, rodiny, seniory, výtvarné dílny, přednášky a kurzy. Nebudou chybět ani sociální aktivity – „Umění spojení“ s podtitulem „014 junior“, který zprostředkovává kontakt mezi různorodými cílovými skupinami – tentokrát bude výtěžek věnován dětem a mladým lidem se sociálním či zdravotním znevýhodněním.

„Aktivity GASK jsou pestré a to jsme ani nemluvili o nových expozicích souvisejících s končící rekonstrukcí severního křídla Jezuitské koleje a štábního domku, ani o dalších doprovodných kulturních či turistických akcích,“ dodal radní Zdeněk Štefek.

Podrobný plán činnosti naleznete na webových stránkách www.gask.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama