ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie

Hájíme zájmy ČR cssdlidem.cz
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2014 23:20:17

„Radek John byl nejméně posledních pět let v rauši.“

„Radek John byl nejméně posledních pět let v rauši.“

Jana Volfová reagovala na výroky někdejšího ministra vnitra ve vládě Petra Nečase a předsedy v té době koaliční strany, který se nemůže vyvázat ze spoluodpovědnosti za kroky, jež v posledních letech učinili pánové Kalousek, , Nečas, Vondra atd.

 „Vážený pane Johne, v odpovědi na moji reakci na facebooku jste sám prokázal pravdivost mého tvrzení, že věci jen opakujete či kopírujete, ale naprosto nechápete. Váš argument, že jste do minulých voleb šli s heslemreferendum o přijetí eura je promiňte mi, ale silně „mimo mísu“ ono totiž o tom, že MUSÍME přijmout euro, už dávno rozhodli politici podpisem přístupových smluv. Tehdy ještě společná měna neexistovala, ale Česká republika se zavázala již při vstupu do Evropské unie, že tuto měnu přijme. Takže žádné referendum nás, když Brusel zavelí, abychom zaplatili dluhy vniklé nepovedeným politickým dobrodružstvím, nezachrání. Ostatně přesně o tomhle jsme Vás informovali, jako každého člena Poslanecké sněmovny dopisem, když jsme v říjnu 2011 vyhlásili peticí „Nenuťte nám euro“, kde jsme vyžadovali to jediné, co nás může zachránit, tedy VYNUTIT SI NA EVROPSKÉM PARLAMENTU VYVÁZÁNÍ Z POVINNOSTI PŘIJETÍ EURA.

Jsem učitelka, takže se Vám to pokusím vysvětlit na příkladu, který snad pochopíte. Představte si, že se dva lidé rozhodnou, že se vezmou, aby tak deklarovali, že se mají rádi a chtějí k sobě patřit. Na úřadě potvrdí svůj sňatek, ale pak každý odejde do svého domu a nebudou spolu ani žít ani mít společné peníze. Budou však manželé. Pokud například manžel nadělá dluhy, tak nic nezbaví jeho manželku povinnosti podílet se na splácení dluhů, které si nadělal její manžel. Přesně stejně je to i s našimi přístupovými dohodami s EU. Je docela škoda, že tehdy nikdo z poslanců Věcí Veřejných ani Vy osobně jste naši petici „NENUŤTE NÁM EURO!“ nepodpořil, protože jste mohli jako vládní strana požadovat toto vyvázání v době, kdy se vyjednávaly přístupové podmínky pro Chorvatsko a dnes by nad námi nevisela hrozba oněch 300 miliard korun splácení dluhu. Mimochodem tohle číslo spočítal expert Suverenity Vlastimil Tlustý a jako první jsme ho uveřejnili právě my při demonstracích před úřadem vlády v lednu 2012 a v našich tiskových zprávách.

Skutečnost, že slova o ohýbání zad před Bruselem a lokajském postoji jsme psali v našich tiskových zprávách po celou dobu, kdy Vy jste byli v koalici a mlčeli, snad ani nemusím připomínat.Takže bych Vás závěrem chtěla poprosit, přečtěte si prosím, co naši politici v Bruselu podepsali (a kvůli čemu já jsem hlasovala v referendu proti vstupu do EU a říkala to i veřejně) a teprve pak mluvte. Vaše výroky o referendu a odbornících k přijetí eura jsou v kontextu podepsané přístupové smlouvy ČR do Evropské unie skutečně hloupé a hloupost je v politice největší zločin.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama