Ludvík Šulda, BBA

Poctivost se musí vyplácet
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2014 8:09:05

Trestní oznámení na hanobitele hrobu Klementa Gottwalda podáno

Trestní oznámení na hanobitele hrobu Klementa Gottwalda podáno

Včera, 26. února 2014, byla v médiích avizována první zpráva o chystaném trestním oznámení na skupinu antikomunistů, kteří 25. února 2014 pokryli hrob prezidenta Československé republiky Klementa Gottwalda na Olšanských hřbitovech v Praze 3,...

...v němž je pohřbena také řada dalších představitelů československého komunistického a dělnického hnutí, hanlivými hesly a transparentem s hákovým křížem, rovněž tak na tento hrob vstoupili a fotografovali se na něm společně s výše uvedenými hesly a transparenty.

Z výše uvedených okolností, na základě popisu internetového zpravodajského portálu Parlamentní listy ze dne 25. února 2014 a své vlastní přítomnosti na inkriminovaném místě těsně před začátkem této antikomunistické akce, se domnívám, že tímto jednáním došlo členy organizované skupiny k hanobení hrobu a tedy byla naplněna skutková podstata trestného činu výtržnictví ve smyslu § 358 zákona č. 40/2009, trestního zákoníku. Dále se domnívám, že v rámci uvedeného jednání byly naplněny znaky přípravy trestného činu hanobení lidských ostatků podle § 359 zákona č. 40/2009, trestního zákoníku.

Z těchto důvodů jsem již včera, tj. ve středu 26. února 2014, v odpoledních hodinách podal na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 trestní oznámení, neboť jsem přesvědčen, že na základě výše uvedených skutečností byly splněny důvody k zahájení úkonů trestního řízení směřujících k objasnění a prověření uvedených skutečností, které důvodně nasvědčují spáchání trestného činu, a zároveň k zjištění totožnosti skupiny neznámých pachatelů, jejichž podoba je však díky fotografiím dobře známa, kteří tento trestný čin spáchaly.

Ludvík Šulda
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama