ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2014 21:17:21

Fotodůkaz uvnitř: Milá OK strano, ještě si nebyla na světě, když…

 Fotodůkaz uvnitř: Milá OK strano, ještě si nebyla na světě, když…

Tato fotka, viz níže. pochází z 11.10. 2012, tedy z data, kdy vaše strana ještě vůbec neexistovala. Jak si můžete povšimnout, je na ní kromě mne zachycen také zbrojní expert Jaroslav Skála a Vít Bárta.




   

















 Fotografie byla pořízena při semináři na téma „Novelizace trestního zákoníku a zákona o zbraních.“  
Věci veřejné už tehdy navrhly, aby se uzákonila možnost vlastnictví nesmrtících zbraní bez držení zbrojního průkazu a aby zákon přesně definoval jejich použití. Milá OK strano, ještě si nebyla na světě a my již jsme řešili problematiku rozšíření nutné obrany, tedy možnosti spořádaných občanů bránit se proti zločincům. Konkrétně od poloviny roku 2012, kdy začalo být zcela evidentní, že jsou u nás lidé postaveni státem do situace, kdy nemohou očekávat včasnou pomoc od policie v případě napadení zločincem ve vlastním příbytku nebo na vlastním oploceném pozemku. 
Naše snaha poskytnout větší ochranu obětem napadení před útočníky včetně rozšíření možnosti bránit se třeba i střelnou zbraní je dlouholetá. Když jde o lidské životy, nelze šít zákony horkou jehlou. Strávili jsme nad přípravou legislativní změny a jejím prodiskutováním s odbornou veřejnosti rok a půl. Právě dnes poslanec David Kádner usiluje o získání široké podpory napříč politickým spektrem v Poslanecké sněmovně pro náš definitivní návrh prosazující do české legislativy princip "můj dům, můj hrad". Tedy princip, že napadl-li mě zločinec doma, nelze mě odsoudit za to, že jsem se "nepřiměřeně bránil". Z vaší reakce na můj blog soudím, že by to mohlo být blízké i vám. Uvítám, když se připojíte k prosazování této změny zákona. 
Musím přiznat, že zatím nevím, kde své názory prosazujete. Ještě jsem se s nimi nesetkal. Ale co vím: že jste ve svém článku tvrdili nepravdu. Jak jste prosím vás přišli na to, že bych po svém nástupu na ministerstvo vnitra prosazoval zpřísnění podmínek pro držení zbrojního pasu? Jako držitel zbrojního pasu od roku 1994 vím docela přesně, co je od držitelů zbrojního pasu požadováno a považuji to za velice přísné. Nikdy jsem neučinil žádný reálný krok pro zpřísnění.
 Dále píšete, že jsem prý čerpal z vašich materiálů. Nevím, kde bych se k nim dostal. Udělal jsem jen přesně to, co by měl udělat každý český europoslanec. Přečetl jsem si průzkum veřejného mínění občanů EU k otázce zbraní, který si v srpnu 2013 objednala Evropská komise a návrh eurokomisařky Malstromové na změnu legislativy týkající se zbraní v Evropské unii. Všechny argumenty, které jsem uvedl, mne napadly nad čtením těchto pozoruhodných dokumentů a napadly by asi každého normálně myslícího člověka. Pokud používáte podobné, jsem rád. Zvyšuje se tak šance zabránit omezení možnosti občanů EU účinně se bránit v případě napadení. 
Pokud používáte ještě nějaké další argumenty, budu rád, když mne s nimi seznámíte. Ono nejde o to křičet: to je moje téma, ať ho žádný jiný neotvírá, ale o to získat co největší podporu pro obranu před nesmysly, kterými nás obšťastňují evropští byrokraté. V tom mi jistě dáte za pravdu, pokud vám jde především o to skutečně pomoci českým občanům, kteří jsou v dnešním právním prostředí proti zločincům skoro bezbranní. Pomoci jim změnou přístupu zákonodárců, kteří jsou zatím lhostejní k tomu, že možnost bránit sebe a svůj majetek je pro českého občana značně riskantní,  pomoci jim aby netrpěli navíc ještě nehoráznostmi z Bruselu.  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama