ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2014 9:58:44

Úřad Regionální rady Střední Čechy vede první náměstek Václav Chytil

Úřad Regionální rady Střední Čechy vede první náměstek Václav Chytil

Řízením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy je pověřen dosavadní první náměstek ředitele Ing. Václav Chytil. Rozhodl o tom Výbor Regionální rady na svém jednání ve středu 26. února 2014.

„Ke změně ve vedení úřadu došlo vzhledem ke jmenování JUDr. Ing. Tomáše Novotného, Ph.D. do funkce náměstka ministra průmyslu a obchodu pro oblast fondů EU, strategie mezinárodní konkurenceschopnosti, investic a inovací,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Výbor Regionální rady také schválil balíček projektů z oblasti dopravy, cestovního ruchu a vzdělávání, na které půjde z evropských fondů prostřednictvím Regionálního operačního programu (ROP) téměř půl miliarda korun. Více než polovina této částky připadne na rekonstrukci a opravy silnic. „Konkrétně se jedná o přidělení finanční dotace ve výši 304 milióny korun pro devět dopravních projektů. Například v Kralupech nad Vltavou, Kouřimi nebo v Činěvsi,“ upřesnil hejtman.

V oblasti cestovního ruchu byly evropskou finanční dotací ve výši 48 miliónů korun podpořeny projekty - Letecké muzeum Mladoboleslavska a Památník národního útlaku v Panenských Břežanech. Nadále se budou díky evropských penězům rozvíjet i regionální centra v Kladně a Mladé Boleslavi.

Město Kladno se pustí do oprav silnic ve Starých Kročehlavech a mostní konstrukce v Průmyslové ulici. Na tyto projekty jim byla přidělena dotace ve výši 90,7 miliónů korun. Mladá Boleslav získá na schválené projekty 224 miliónů Kč, konkrétně na vybudování cykloparku, krytého bazénu a na revitalizaci parku Štěpánka.

Do oblasti vzdělávání poputuje celkem 21 miliónů korun na výstavbu odborných učeben a skleníku VOŠ a SZeŠ v Benešově.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama