ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie

Hájíme zájmy ČR cssdlidem.cz
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2014 15:39:32

Nedbálek: Proč Česká Suverenita usiluje o vstup do Evropského parlamentu?

Nedbálek: Proč Česká Suverenita usiluje o vstup do Evropského parlamentu?

Je častým omylem těch, kteří nechápou skutečný národní zájem naší republiky, že nejrychlejší cestou, jak zajistit územní celistvost a nedotknutelnost našich hranic, je urychlené vystoupení z Evropské unie.

Česká Suverenita i já osobně jsem naopak přesvědčen, že nejpřirozenější cesta vede právě do Evropského parlamentu, kde zcela jistě můžeme a vlastně musíme společně s poslanci z Polska, Velké Británie, Slovenska, Slovinska, Chorvatska a dalšími prosazovat v Evropské unii návrat k původním principům tohoto společenství.

Tedy musíme se vrátit do stavu před přijetím Lisabonské smlouvy. EU musí být i nadále společenstvím nezávislých a suverénních států a důsledně musí bez jakýchkoliv barier zajišťovat volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu.

Česká Suverenita nedovolí prolomení Benešových Dekretů diktátem, nebo nařízením z Bruselu.

Svrchovanost naší země je základním předpokladem prosperity a svobody. Stejně jako spojenecké vazby. Musí však mít vzájemně výhodnou podobu. Chceme se všemi sousedy a spojenci žít v přátelství, míru a vzájemně výhodné spolupráci.

Budeme usilovat o model Evropské unie, v němž klíčovou roli hrají spolupracující národní státy, nikoli unijní byrokracie.

V Evropském parlamentu musí mít zastoupení Česká Suverenita, která celá léta varuje před nebezpečími, která plynou z Lisabonské smlouvy. Pokud při podpisu LS byla České republice slíbena výjimka, není nejmenšího důvodu, abychom na ní netrvali. Stejně jako Polsko a Spojené království Velké Británie a Severního Irska si uvědomujeme, že v majetkových otázkách nesmí být evropské právo nadřazeno právu českému.

My nechceme a nebudeme nikdy hájit zájmy nikoho jiného než občanů České republiky včetně těch, kteří žijí v příhraničních oblastech. Nebudeme se klanět nadnárodním korporacím, bankám ani nevoleným úředníkům z Bruselu. Budeme na půdě Evropského parlamentu hájit zájmy lidí, kteří zde žijí a chtějí vychovávat své děti a umožnit kvalitní dožití svých rodičů bez obav, že je někdo opět bude přesidlovat z míst, kde celý život žili.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama