ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2014 17:28:15

Kraj hledá stavební firmu na dokončení Muzea lidových staveb v Kouřimi

Kraj hledá stavební firmu na dokončení Muzea lidových staveb v Kouřimi

Radní Středočeského kraje schválili na jednání v pondělí 3. března 2014 vyhlášení veřejné zakázky na „Dostavbu areálu Muzea lidových staveb v Kouřimi“.

Dokončení areálu by mělo být provedeno podle projektové dokumentace, kterou zpracovala společnost IHARCH s.r.o.

„Předmětem zakázky je rekonstrukce lidových staveb ve skanzenu tak, aby odpovídaly jejich původní podobě i architektonickému a dispozičnímu uspořádání. Některé chalupy budou ve svém původním místě rozebrány a poté převezeny do areálu skanzenu, kde se znovu postaví. Ve výjimečných případech se zhotoví kopie historických staveb,“ upřesnil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

„Muzeum lidových staveb v Kouřimi je jediným skanzenem v České republice, který shromažďuje památky z Čech od 17. do 19. století. Je zde zatím devět větších obytných a hospodářských objektů z oblasti středních, východních a severních Čech, které doplňuje několik drobných památek,“ přiblížil současnou podobu kouřimského areálu středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek a doplnil, že „v rámci aktuálního soutěženého projektu bude postaveno celkem 16 objektů. Dojde k úpravě dvou stávajících objektů a k vybudování rozvodů inženýrských sítí i nové přípojky na elektrický proud.“

Pokud bude u jednotlivých prvků stavebních konstrukcí chybět dostatečná dokumentace, budou podle radního Štefka ve spolupráci s odbornými zástupci památkové péče zvolena vhodná řešení pro provedení stavebních prací pomocí historických a regionálních analogií.

Předpokládaná cena veřejné zakázky Dostavba areálu Muzea Lidových staveb v Kouřimičiní zhruba 86,7 milionů korun bez DPH, tj. 104,9 miliónů včetně DPH. Tato cena je zároveň maximálně možná. Zakázka bude vyhlášena v otevřeném řízení dle zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění. Jejím jediným hodnotícím kritériem je nejnižší nabídková cena.

„Akce bude také spolufinancována ze strukturálních fondů Evropské unie ve výši 85 % uznatelných nákladů s předpokládanou hodnotou 89,2 miliónů korun včetně DPH. Středočeský kraj se na ní bude podílet 15 %, což představuje částku ve výši 15,7 miliónů korun,“ řekl hejtman Řihák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama