Mgr. Lenka Kadlecová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2014 15:26:17

Hejtman Martin Půta ve své reakci zakrývá skutečný problém

Hejtman Martin Půta ve své reakci zakrývá skutečný problém

Ve své reakci na napadání v článku „Vedení kraje se zdráhá splnit svou zákonnou povinnost a vymáhat škodu“ liberecký hejtman ve snaze zakrýt pochybení současného vedení kraje uhýbá od samotné podstaty.

Škoda, kterou by měl kraj podle názoru občanského sdružení Oživení vymáhat, prokazatelně vznikla až z konání současné Rady Libereckého kraje. Ta totiž rozhodla o vyplacení několikasettisícového odstupného Miroslavu Kroutilovi.

„Prvoinstanční soud sice rozhodl o neplatnosti výpovědi Miroslavu Kroutilovi, nicméně kraj pod vedením ČSSD se proti rozsudku odvolal. Jsem přesvědčena, že kraj v čele se současným hejtmanem Martinem Půtou měl vyčkat rozhodnutí odvolacího soudu, které nelze předjímat. A teprve až po vynesení rozsudku měl eventuálně dále konat. Stále však existuje velká pravděpodobnost, že odvolací soud by mohl rozhodnout ve prospěch kraje,“ upozorňuje Lenka Kadlecová, šéfka klubu krajských zastupitelů za ČSSD.

Hejtman ve svém prohlášení hovoří o politické odpovědnosti. Zcela mu však uniká fakt, že politická odpovědnost za způsobenou škodu, tedy reálné vyplacení ušlé mzdy Miroslavu Kroutilovi, padá na hlavu současného politického vedení Libereckého kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama