Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2014 19:16:20

Rozhýbali jsme kauzu Bytasen, pocit beztrestnosti mocných se vytrácí

Rozhýbali jsme kauzu Bytasen, pocit beztrestnosti mocných se vytrácí

Velmi mne potěšila zpráva z minulých dní, kdy média informovala o zahájení soudu s bývalými zastupiteli a radními městské části Brno-sever. Nechci navozovat dojem, že mám radost z obvinění konkrétních lidí a tím předjímat verdikt o jejich vině, či ne

Vzhledem k tomu, že se aktivně zajímajímám o veřejné dění, byl jsem před více než rokem požádán občany, zda bych mohl pomoci se sjednáním nápravy v tzv.kauze Bytasen. Policie tuto kauzu  několik let vyšetřovala s podezřením, zda v této záležitosti byl, či nebyl spáchán nějaký trestní čin. Nebyl jsem první, na koho se tito spoluobčané obrátili, ale jejich prosby o pomoc vždy tak nějak vyšuměly do ztracena. Důležité je, že jsme se pustili do díla.

A stal se malý zázrak, nepříliš častý v našich končinách a společným úsilím jsme v rámci zákonných možností dokázali rozpohybovat stojaté vody tohoto případu. To byl také patrně záměr některých zúčastněných, kteří usilovali o to, aby případ vyšuměl. Naštěstí se to nestalo a dnes mohu říci ano, kus poctivé práce máme za sebou. My, členové REPUBLIKY jsme spolu s občany, kteří neschovávají hlavu do písku, schopni nepravosti napravovat.

Jan Blažek

Republika

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama