ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2014 12:31:55

Kraj pořádá semináře prevence kriminality pro středoškoláky

Kraj pořádá semináře prevence kriminality pro středoškoláky

Rada Středočeského kraje schválila převzetí záštity hejtmana Středočeského kraje MVDr. Josefa Řiháka nad výjezdními semináři pro žáky středních škol na téma prevence kriminality.

„Rozhodli jsme se využít dvou ubytovacích zařízení Středočeského kraje, která jsou ve správě Integrované střední školy hotelového provozu, obchodu a služeb, Příbram. V nich od 31. března 2014 uspořádáme cyklus týdenních výjezdních seminářů pro žáky středních škol na téma prevence kriminality,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Semináře se budou konat v Centru Mariánská Hora v Albrechticích v Jizerských horách a v Centru Chodovská Huť ve Třech Sekerách u Mariánských Lázní. Lektoři z řad pracovníků Krajského úřadu Středočeského kraje, krajských příspěvkových organizací či Policie ČR seznámí studenty středočeských středních škol se základy trestní odpovědnosti, s činností policistů a strážníků, s projekty prevence kriminality, se zásadami bezpečného chování, s projevy domácího násilí nebo se zákonem o pomoci obětem trestných činů. Vysvětlí jim, jaké riziko představuje užívání návykových látek, jak funguje veřejná správa, jaká rizika s sebou přináší virtuální komunikace, co je finanční gramotnost či jaké jsou formy šikany.

Ubytovaným studentům bude zajištěna celodenní strava formou plné penze (snídaně, oběd, večeře), dvě svačiny a celodenní pitný režim. „Na úhradě nákladů na ubytování a stravování se bude podílet kraj. Účastník kurzu bude hradit jen doplatek ve výši 100 korun za jeden den. Za celý týdenní pobyt tak studenti zaplatí 500 korun. Vedle odborného programu budou připraveny také výlety do okolí,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Středočeský kraj plánuje, že seminářů v Centrech v Albrechticích a v Chodovské Huti se postupně zúčastní studenti ze všech středočeských středních škol a odborných učilišť. První turnus se uskuteční v týdnu od 31. března do 4. dubna 2014.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama