ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2014 12:45:23

Startuje 20. ročník soutěže Vesnice roku, obce se mohou hlásit

Startuje 20. ročník soutěže Vesnice roku, obce se mohou hlásit

U příležitosti konání Dne malých obcí v Národním domě na pražském Smíchově se v úterý 4. března 2014 zahájil jubilejní 20. ročník Vesnice roku.

Obce bojující o tento titul se mohou hlásit do konce dubna 2014. „Věřím, že se i letos přihlásí do soutěže co nejvíce středočeských obcí. Nejde pouze o vítězství, obce mohou prezentovat svoje aktivity,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

V roce 2013 se do klání přihlásilo celkem 17 středočeských obcí. Krajské kolo vyhrála obec Čistá na Rakovnicku, která Středočeský kraj reprezentovala v celostátním kole. V něm zvítězil Jeseník nad Odrou z Moravskoslezského kraje.

Cílem akce je povzbudit jak zástupce obce, tak samotné občany, kteří nejsou lhostejní ke svému životnímu prostředí. „Život na vesnici není jen o tom, co postavíte, ale i o kulturním a společenském životě a uchovávání tradic,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

Přihlásit se mohou obce, které mají maximálně 7 500 obyvatel a které mají zpracovaný vlastní strategický dokument zabývající se rozvojem vesnice, program obnovy, nebo program rozvoje územního obvodu. Přihláška a informace o pravidlech jsou na www.vesniceroku.cz.

Přihlášené obce budou nejprve hodnoceny v krajském kole a do celostátního kola pak postoupí vítězná obec z každého kraje, které byla udělena Zlatá stuha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama