Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2014 19:33:52

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

Slibem nezarmoutíš, ale nenakrmíš!

 

Takové sliby znají už od října loňského roku horníci z dolu Darkov. Jedná se o to, že za práci nepobírají řádnou mzdu, nýbrž mnohem nižší nepravidelné zálohy, které nemohou pokrýt výdaje rodin. Přesto pracují dále a mají strach, že přijdou i o to málo, co dostávají. Odbory jim už nejsou schopny pomoci a zaměstnavatel jenom slibuje. Kde je ta solidarita? Známe případy, kdy lidé za odvedenou práci nedostali vůbec nic.

Mnozí horníci odcházejí na nemocenskou, která je pro zaměstnavatele mnohem výhodnější, protože ho supluje stát. O nějaké akci nechtějí horníci slyšet, aby nepřišli o to málo. Média mlčí a servírují problém Ukrajina.

Tento problém může eskalovat i u nás. Lidé donuceni špatnými ekonomickými podmínkami se scházeli na Majdanském náměstí a byli podvedeni. Zato naše média informují o tom, že DSSS pozvala fašisty z Pravého sektoru, byť jeho předseda Dmitrij Jaroš nyní zastává významnou funkci ve výkonné moci Ukrajiny. Prozatímní ukrajinská vláda je akceptována jak EU, tak Spojenými státy.

Je zajímavé, když jsme na náměstích v Havířově, Karviné i v Příboře hovořili o současném problému hornictví, tak se nám lidé smáli a tvrdili, že uhlí je dostatek a tím i práce – avšak ne zadarmo. Páni horníci, až nebudete mít na nájem a základní životní potřeby, pak se vám konečně rozsvítí v hlavě. Zapomeňte na heslo „já jsem havíř, kdo je víc“. To už dávno neplatí, jen vy asi žijete před rokem 1989. Nehrajte si na něco víc. Pro politiky jste stejný „póvl“ jako my všichni ostatní.

Strachem ničeho nedocílíte. Je nutné spojit síly a udělat „Ukrajinu“, ale bez pomoci ČT či EU. Jejich představitelé z vás stejně udělají extrémisty, fašisty a budou oblbovat národ.

Jsme obyčejní lidé jako vy. Vaši šéfové na vás kašlou, byli jste jim dobří, dokud z vás měli zisky. Chce to změnu a lidi, kteří tuto situaci způsobili, potrestat. Zabavit jim majetek včetně odstavení finančních kont. Ano, jsou to ti samí lidé, kterým jste důvěřovali a oni vás prodali za hubičku, včetně vašich bytů. Ty už dávno jsou splacené několikaletým nájmem, zdravím i životy vašich kamarádů. Nebo si myslíte, že vám pomůže Bůh, kterého máte ve svém pozdravu? Vidíte to na církevních restitucích, kde možná budete pracovat za polévku a kus chleba. Přestaňte být tak naivní.

Spojme se proti tomuto režimu, který jde proti občanovi pomocí Holešovské výzvy pod hlavičkou DSSS. Týká se to nás všech – nebo si myslíte, že vás ne, když jste si přišli stěžovat? Dnes je vás několik stovek, možná tisíce, ale tak můžeme dopadnout všichni včetně důchodců.

Tento článek byl napsán na základě stížností horníků z dolu Darkov

Zpracoval: Mgr. Václav Komárek a Iveta Machová, DSSS Ostrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama