ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2014 15:04:02

Hejtman diskutoval v Benešově se starosty obcí hlavně o údržbě silnic

Hejtman diskutoval v Benešově se starosty obcí hlavně o údržbě silnic

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák v úterý 18. března 2014 navštívil v rámci svých pravidelných cest po kraji Benešov.

Nejprve besedoval s obyvateli benešovského domova seniorů, později v sále divadla diskutoval se starosty obcí z Benešovska.

„Město Benešov a setkání se starosty obcí s rozšířenou působností je mojí další zastávkou na cestě po kraji. Postupně se rád setkám s představiteli samospráv z šestadvaceti středočeských obcí s rozšířenou působností. Starosty informuji například o tom, na jaké programy a projekty mají možnosti čerpat dotace - a to jak krajské, tak i z fondů Evropské unie. Chci se dozvědět, co starosty trápí a jak by jim kraj mohl pomoci,“ vysvětlil hejtman Josef Řihák.

V Domově seniorů v Benešově přivítali hejtmana Josefa Řiháka ředitel Jaroslav Duras a klienti domova. Hejtman jim představil program kraje především v oblastech sociální péče a zdravotnictví. Poté následovala beseda, na které se senioři nejvíce zajímali o financování sociální péče. Ptali se také na možnost nákupů potravin a zboží přímo v domově. „Některé služby ani při nejlepší vůli nejsme schopni zajistit. Tady je prostor například pro podnikatele, kteří by mohli našim klientům pohodlné nákupy poskytnout,“ řekl hejtman Josef Řihák.

Z domova seniorů zamířil hejtman Josef Řihák do sálu benešovského divadla na setkání se starosty obcí a měst z Benešovska. S hejtmanem na besedu přijel i vedoucí Odboru dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje Lukáš Kopřiva a ředitel Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje Zdeněk Dvořák. Hlavním tématem byl stav silnic II. a III. tříd na Benešovsku a jejich plánované rekonstrukce. Starostové upozorňovali hejtmana například na špatný stav některých mostů, na postup opravy silnice u Českého Šternberka či na problémy se sekáním trávy podél silnic v loňském roce.

„Mám zájem na tom, aby se stav silnic ve středních Čechách i přes problémy, které máme, co nejdříve zlepšil. Zásluhou letošní mírné zimy bude více peněz na údržbu našich komunikací. Je třeba, aby starostové problémy řešili se správou komunikací,“ uvedl hejtman.

Starostové z Divišova či Neveklova hejtmana Josefa Řiháka pochválili za péči, kterou věnuje dobrovolným hasičům v obcích. „Hasiči jsou spolu s myslivci nejdůležitější organizací, která v našem městě působí. Je na ně absolutní spolehnutí. Jsem rád, že nyní hasiči nacházejí i zastání na krajském úřadu,“ řekl Jan Slabý, starosta města Neveklov.

Další cesta hejtmana po středních Čechách povede příští týden na Kladensko.     

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama