Ing. Petr Kajnar

  • SOCDEM
  • Moravskoslezský kraj
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2014 13:12:34

Ostrava a Katovice společně pro zlepšení ovzduší

Ostrava a Katovice společně pro zlepšení ovzduší

Ve čtvrtek 20. března podepsali primátoři statutárního města Ostravy a partnerského města Katovic „Memorandum statutárního města Ostravy a města Katovice o společném zájmu na zlepšení čistoty ovzduší v česko-polském příhraničí."

Z obsahu memoranda lze například vybrat společný závazek zvýšit informovanost obyvatel o negativních dopadech spalování odpadů, podporovat ekologické vytápění, aktivně podporovat zateplování budov nebo zvýšit intenzitu čištění silnic.

Jde o další významný krok, který statutární město Ostrava učinilo na poli ochrany životního prostředí. Již dnes investuje moravskkoslezská metropole ze svého rozpočtu nemalé částky na tyto aktivity, neboť si uvědomuje význam této oblasti na kvalitu života občanů města, stejně jako celkovou konkurenceschopnost a atraktivitu regionu. Do oblasti životního prostředí šlo z městského rozpočtu od roku 2007 více než 14 miliard 107 milionů korun. Tato částka zahrnuje finance použité na ochranu ovzduší a zeleně, včetně její výsadby, dotace na podporu městské hromadné dopravy, ekologickou výchovu, vodní hospodářství a protipovodňovou ochranu, odpady a revitalizaci brownfields. Jen na ostře sledovanou oblast ochrany ovzduší bylo od roku 2007 vydala Ostrava 8 miliard 770 milionů korun. V tom jsou například zahrnuty výdaje na údržbu městské zeleně, projekty výsadby a revitalizace stromů a keřů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama