ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2014 14:22:48

Rada MČ Praha 5 schválila nové rozdělení kompetencí

Rada MČ Praha 5 schválila nové rozdělení kompetencí

V návaznosti na odvolání čtyř bývalých členů rady zastupitelstvem schválila Rada městské části Praha 5 na svém zasedání v úterý 1. 4. nové rozdělení kompetencí současných členů.

První zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit dosud zodpovídal za sociální oblast a bezpečnost, nově v jeho gesci přibyla vnitřní správa úřadu včetně informatiky a rozpočtu a oblast školství a sportu.

Zástupkyni starosty JUDr. Naděždě Kratochvílové přibyly v kompetencích například obchodní aktivity a doprava, dále má v kompetencích právní oblast, správu bytového fondu, privatizaci a zahraniční spolupráci a EU.

Pod zástupkyni starosty PhDr. Marii Ulrichovou-Hakenovou spadá oblast kultury a občansko-správní, nově také zdravotnictví, podpora podnikání, protokol a propagace.

Zastupitelstvem nově zvoleným členem rady se stal Jiří Vejmelka, který převzal úterním usnesením rady agendu správy veřejného prostranství, územního rozvoje, majetku, investic a životního prostředí.

Všichni současní členové rady jsou bez stranické příslušnosti. „Hlavním úkolem této rady je zabezpečit řádné fungování radnice v zájmu občanů a připravit bezchybné zvládnutí podzimních komunálních voleb,“ sdělil 1. zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit.

Standardní počet členů rady v Praze 5 je sedm, pro přijetí usnesení je zapotřebí většina tohoto počtu. Jelikož Praha 5 má po jednání zastupitelstva jen čtyři radní, má fakticky každý právo veta. Pokud příslušné návrhy usnesení nepodpoří, či se zdrží, nemohou být přijaty.

„Toto rozložení znamená, že rada může přijmout jen taková usnesení, na kterých je shoda napříč politickým spektrem,“ dodal radní Jiří Vejmelka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama