Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2014 17:47:26

Zdravotnictví, jako černá bezedná díra!

Zdravotnictví, jako černá bezedná díra!

Když si přečtu jakýkoli článek, nebo se podívám na jakýkoli pořad o zdravotnictví, nevěřím vlastním očím a uším a hlava mi to nebere.

Na jedné straně máme spousty vynikajících odborníků a specialistů ve všech medicínských oborech, kteří dokáží s nemocným lidským tělem neuvěřitelné věci a i v bezvýchodných situacích kolikrát lidem pomohou a vrátí je zpět do běžného života. Tyto odborníky si musíme opečovávat a nesmírně si jich vážit. Vůbec mi hlava nebere to, co při některých operacích dokáží. Jsou to pro mě nepředstavitelné věci a chovám k těmto lidem ohromnou úctu. Nemám ponětí, jak jsou naši lékaři odměňováni, ale tipnul bych si, že za to co dokáží, to určitě nebude žádný šlágr. Na druhé straně kolikrát nevěřím vlastním očím a uším, kolik prostředků se vynakládá na nákup nové zdravotnické techniky a na nákup všemožných léků. V tomto ohledu je zdravotnictví nehorázný byznys, kterým protečou ročně miliardy korun. Pokud by to vynakládání bylo transparentní a uměle nepředražené, neřekl bych ani popel, jelikož vím, že lékařskou techniku a přístroje potřebuje každý z nás a lékařům usnadňují jejich, už takto těžkou práci. Několikrát jsme se ale přesvědčili o tom, že některá výběrová řízení byla dělána přesně na míru konkrétním subjektům a byla nehorázně předražena. Existuje mnoho firem bez viditelné vlastnické struktury a třeba jenom s jedním oficiálním zaměstnancem, které se pouze specializují na zprostředkování prodeje zdravotnické techniky, bez kterých by se ta technika nedala pořídit. Jsou to uměle vytvořené firmy, které při dnešních mnohamilionových cenách této techniky představují pro naše zdravotnictví černou bezednou díru, ve které mizí miliardy z našich daní. Nákupu předražené techniky se měl údajně podle pořadu Reportéři ČT z pozice ředitele Fakultní nemocnice Ostrava účastnit dokonce i nynější ministr zdravotnictví MUDr. Svatopluk Němeček, MBA. Nejednalo se při tom o žádné malé částky, ale o desítky milionů korun. Jeho jmenováním do čela ministerstva zdravotnictví z něj tedy premiér udělal „kozla zahradníkem“. Toto všechno dává podnět k tomu, aby všechny smlouvy týkající se zdravotnictví včetně všech zdravotních pojišťoven musely být transparentní a veřejně přístupné. Tomu se zatím VZP brání, ale jiné východisko z této nelichotivé situace není možné.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama