ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2014 15:11:25

Hejtman Řihák jednal s velvyslankyní Číny o možnostech spolupráce

Hejtman Řihák jednal s velvyslankyní Číny o možnostech spolupráce

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák přivítal na Krajském úřadě Středočeského kraje velvyslankyni Činy paní Ma Keqing spolu s její radou paní Yan Yuqing.

Hejtman Josef Řihák poděkoval čínské velvyslankyni, že našla čas na návštěvu středočeského hejtmanství. „Čína je dynamicky se rozvíjející zemí, která je bohatá nejen svou kulturou a historií. V současné době je jedním z ekonomicky nejsilnějších států světa. Ačkoli jsou naše kraje mnohonásobně menší než čínské provincie, věřím, že máme co nabídnout,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

„Čína chce spolupracovat se všemi zeměmi, momentálně se nejvíce zaměřuje na budování bilaterálních vztahů se zeměmi EU i zeměmi střední a východní Evropy. Ve spolupráci s Českou republikou se nám již podařilo dosáhnout mnohých úspěchů. Naše investice do zahraničí každoročně rostou a řada našich podniků má zájem investovat do České republiky. Nyní bychom se chtěli zaměřit na spolupráci na úrovni regionů. Již 11 krajů s našimi čínskými provinciemi navázalo spolupráci. Středočeský kraj je jeden z největších a nejbohatších krajů a je schopen spolupracovat s jinými regiony,“ uvedla při jednání čínská velvyslankyně.

Středočeský hejtman Josef Řihák pozval velvyslankyni Ma Keqing na návštěvu Středočeského kraje. Čínská velvyslankyně pozvání přijala a dodala, že žádné město mimo Prahu zatím neměla možnost navštívit.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama