Michal Babák

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2014 18:50:20

Babák (Republika): V koalici se perou dřív, než jsem čekal

Babák (Republika): V koalici se perou dřív, než jsem čekal

Nestačím se divit při sledování překotného dění ve vládní koalici i kolem ní. Čtvrt roku společného vládnutí a Sobotka s Babišem se perou jako psi na návsi. A bude hůř...

Premiér Sobotka se dnes ohradil vůči svému koaličnímu partnerovi a zástupci v úřadě Babišovi, že prý zneužívá svých médií k nátlaku na ostatní koaliční partnery. A k tomu ještě přidal, že je velmi znepokojen stavem, v jakém se nachází Ministerstvo financí pod Babišovým vedením. Není prý schopno vyprodukovat jediný potřebný zákon. To je objev, pane Sobotko! Kdo by to byl řekl, že mediální magnát bude svá média využívat dle libosti ve svůj prospěch. Že by panu premiérovi tato skutečnost záhadně unikla při podpisu koaliční smlouvy? Jistě, že ne. Ale co má chudák dělat, když má na krku žalobu za kauzu bytů OKD. Přece nějak potřebuje odvést pozornost od té špíny z minulosti, do které je namočen až po uši. 

Jsem velmi zvědav, jak to celé dopadne. Nemyslím dílčí spor o média, finance a OKD, ale celou tuto slavnou koalici. Je to čtvrt roku od vzniku vlády a už se otevřeně bojuje. To nedokázala ani Nečasova vláda, kde to bylo na ostří nože. 

A vtipná pointa závěrem. Vážně mě pobavilo, že se to celé spustilo trestním oznámením, které Okamura podal na Sobotku právě kvůli OKD. A proč? Ne že by mu šlo o blaho lidí postižených Sobotkovým odpovědným počínáním ve věci OKD, kdy byl ministrem financí.. Je to stejný princip, jako když Sobotka ukazuje na Babiše. Okamura chce odvést pozornost od vlastních problémů s tunelováním Úsvitu. Jsem zvědavý, na koho podá Okamura trestní oznámení, zda na prezidenta či dokonce na papeže, až vyjde moje kniha, kde otevřeně popisuji okolnosti kolem vzniku hnutí Úsvit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama