ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2014 10:29:46

Den s Městskou policií určený pro děti z mateřských škol se vydařil

Den s Městskou policií určený pro děti z mateřských škol se vydařil

Ve středu 2. dubna proběhl v prostorách MŠ u Železničního mostu první ze série dětských dní pořádaných Prahou 5 ve spolupráci s Městskou policií.

 Dalšími zastávkami této osvětové akce budou MŠ U Santošky (14. 4. od 15.00 hod.) a MŠ Weberova (16. 4. od 15.00 hod.).

Dny s Městskou policií se konají pod záštitou 1. zástupce starosty MČ Praha 5 JUDr. Petra Lachnita. Strážníci Městské policie předvedli malým divákům ukázky výcviku služebních psů, služební vozidla a motorky. Na programu dne byla rovněž ukázka poslušnosti služebních psů včetně zadržení agresívního pachatele a předvedení jízdní skupiny na koních se simulovaným přechodem ohně a dýmem.

Největší atrakcí byly policejní koně, na kterých se mohli žáci z mateřské školy i povozit. Zahájení se kromě zástupce starosty JUDr. Petra Lachnita zúčastnil také ředitel obvodního ředitelství Městské policie Praha 5 Mgr. Zdeněk Hejna.

Kromě Dnů s městskou policií pořádá Praha 5 pro děti z mateřských škol také Dny s Hasičským záchranným sborem. První z nich se koná již ve středu 9. 4. od 10.00 v Mateřské škole U Tyršovy školy v pražských Jinonicích. V květnu bude akce pokračovat v MŠ Peškova, na oba typy akcí navážou také Dny bezpečnosti určené žákům základních škol.

„Přínos těchto akcí spočívá nejen v osvětové činnosti u dětí. Kromě toho, že se seznámí s mnoha tématy z oblasti bezpečnosti, se zároveň posiluje důvěra mezi dětmi a zaměstnanci integrovaného záchranného systému. Tyto akce se přímo podílejí na snižování kriminality u mladistvých tím, že na ně působí již v útlém věku,“ dodal 1. zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama