ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2014 11:45:24

Středočeští radní souhlasí s rozdělením státní dotace pro dobrovolné hasiče

Středočeští radní souhlasí s rozdělením státní dotace pro dobrovolné hasiče

Středočeští radní dne 7. dubna 2014 schválili způsob rozdělení státní dotace pro dobrovolné hasiče obcí Středočeského kraje na rok 2014.

Zastupitelům kraje navrhují, aby 16 obcí kraje dostalo celkem 1,92 miliónů korun pro činnost svých hasičských jednotek.

„Ministerstvo vnitra nám v únoru poskytlo účelovou dotaci v celkové výši 5,055 milionů korun. Pokud zastupitelé kraje schválí radními navržený způsob rozdělení peněz, pak každá z 16 obcí dostane 120 000 korun. Zbytek dotace kraj rozdělí podle potřeby v průběhu roku,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák. „Budu moc rád, když ty peníze pomohou jednotkám sborů dobrovolných hasičů, kteří počítají každou korunu,“ dodal hejtman.

Středočeský kraj se při rozdělování dotace řídí závazným materiálem “Podmínky pro poskytování a použití účelové neinvestiční dotace z rozpočtu HZS ČR do rozpočtu krajů a hl. m. Prahy na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí na rok 2014“.

„Rád bych tímto ministerstvu vnitra poděkoval nejen za letošní dotaci, ale i za loňskou, kterou kvůli povodním a nadprůměrnému nasazení dobrovolných hasičů navýšilo. Kraj ze státní účelové dotace rozdělil více než 50 milionů korun, které pomohly na správných místech,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama