Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2014 9:06:14

Děti ve světě dospělých

Děti ve světě dospělých

V poslední době se množí zprávy o tom, že děti i několik dní žijí samy v bytech nebo dokonce na ulici. I poslední případ je neomluvitelný.

Matka podlehla alkoholu a dvouleté dítě se protáhlo mřížemi v okně a batolilo se po ulici. Vlastně je malým zázrakem, že si jej lidé všimli a vyrozuměli policii. Chlapeček se doslova znovu narodil. Případů, kdy šestileté děti myjí na křižovatkách skla aut a peníze doma odevzdávají, je hodně. Možná by se měli představitelé státu zamyslet nad tím, zda by nebylo dobré více se věnovat rodinám, které se dostaly do bezvýchodné situace ztrátou zaměstnání a dlouhodobě tak zůstávají bez finančních prostředků. Případy, kdy lidé zcela náhodně oznámí, že není o děti dobře postaráno, jsou ponechány osudu či dokonce týrány, se množí. Alkohol je špatným řešením a i v případě dvouletého chlapečka hledala matka řešení právě s pomocí alkoholu. Zvýšená péče sociálních pracovníků v rámci takovýchto problémů je v současné době více než namístě. Rozhodně se nejedná o problém, který vznikl ze dne na den, a jeho řešení bude trvat dlouhou dobu. Je třeba však začít dříve, než se stane katastrofa. Děti jsou tím největším darem, který máme. A proto by bylo dobré jim věnovat péči, kterou si zaslouží.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama