ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2014 12:41:35

Hasičům scházela tréninková figurína, Praha 5 přispěla k jejímu pořízení

Hasičům scházela tréninková figurína, Praha 5 přispěla k jejímu pořízení

Radní Prahy 5 vyhověli žádosti pražského Hasičského záchranného sboru, který městskou část oslovil s žádostí o finanční podporu k zakoupení tréninkové figuríny. Ta bude sloužit k nácviku vyprošťování, ale i k výcviku záchranných prací při povodních.

Právě v souvislosti s analýzou povodní v loňském roce se podle ředitele pražských hasičů plk. Mgr. Jaromíra Peška potřeba nové moderní tréninkové figuríny objevila. „V návaznosti na aktivity hasičů během povodní vzešel požadavek na doplnění vybavení jednotek požární ochrany a vylepšení výcviku. Ve vybavení nám scházela figurína, s níž je možné nacvičovat různorodé možnosti záchrany a vyprošťování osob,“ sdělil v žádosti adresované Praze 5 ředitel pražských hasičů plk. Mgr. Pešek.

Díky příspěvku Prahy 5 bude tato tréninková pomůcka umístěna na Hasičské stanici 7 se sídlem v pražských Jinonicích. „Jedná se o typ, se kterým je možný výcvik a trénink hasičů pro záchranu osob z výšek i hloubek, a to jak pomocí lezecké techniky, tak je možné zkoušet záchrany improvizovanými prostředky. Dále je figurína vhodná při výcviku vyprošťování osob z havarovaných automobilů apod. Bez přispění městské části Praha 5 bychom tuto skvělou pomůcku pro výcvik nebyli schopni pořídit,“ přiblížil specifikaci pomůcky a poděkoval velitel jinonické stanice HS 7 npor. Bc. Milan Černý.

Městská část s místní stanicí spolupracuje dlouhodobě, především v oblasti prevence. „Hasičský záchranný sbor je jednou ze základních složek integrovaného záchranného systému. Jeho posláním je chránit životy a zdraví obyvatel a majetek před požáry a poskytovat účinnou pomoc při mimořádných událostech. Stanice HS 7 v Praze 5 zajišťuje požární bezpečnost obyvatel naší městské části a proto se rada rozhodla podpořit nákup vybavení pro kvalitní výcvik místních hasičů. Figurína také pomůže zatraktivnit například ukázky práce hasičů, které ve spolupráci s nimi Praha 5 pořádá v rámci dětských dnů či bezpečnostních programů ve školách,“ dodal 1. zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama