Petr DROZDÍK

V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.
  • NEZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2014 19:25:27

Učme mladé ochraně životního prostředí.

Učme mladé ochraně životního prostředí.

Ekologických projektů je nedostatek a pokud nějaké jsou, tak jejich podpora ze strany organizací či občanů samotných je mizivá. Je to chyba, ochraně životního prostředí bychom měli dávat daleko větší důraz.

Již od mládí jsem patřil mezi ty, kteří byli vychováváni k dobrému chování, úctě ke starším a také k ochraně životního prostředí. Navštěvoval jsem tehdejší OSMTU (Okresní Stanice Mladých Turistů) v Karviné, kde jsme se učili jak se chovat v přírodě, jak si ji vážit a chránit.

Pravidelně jsme se účastnili akcí, které byly zaměřeny na ekologické aktivity a chodili jsme všichni rádi.

Dnes tohle v mladých lidech postrádám, postrádám tu akčnost, ochotu zapojovat se do těchto aktivit, organizovat je, zkrátka pomáhat vytvářet lepší a bezpečnější podmínky pro život. Vybavím si snad jednu akci, která má úkol pomoci k uvědomění si nutnost ochrany životního prostředí a sice Den Země.

Letos vůbec poprvé v České republice startuje nová akce, akce, v daleko širším měřítku, která má své kořeny v Estonsku. Tato celosvětová akce, která nese název "Let´s do It!" spojuje dobrovolníky po celém světě, kteří pomáhají  odstranit nelegální odpad z lesů, silnic a měst. V České republice je organizována jako "Ukliďme Česko!"

Akce mne zaujala natolik, že jsem se rozhodl zapojit do organizace pro město ve kterém bydlím a tím je Orlová. Není to jednoduchá práce, dnes sehnat dobrovolníky je velmi obtížné, obzvlášť, když něco máte dělat zadarmo, pro dobrý pocit. A tady se pozastavuji nad myšlenkou, proč to tak je? Proč dnes mladí lidé přehlíží příležitost udělat pro prostředí ve které žijí něco dobrého? 

Každému z nás se líbí žít v čistém a útulném prostředí, kde nic nezapáchá a proto si myslím, že bychom měli své děti učit vztahu k přírodě, měli bychom jim být především příkladem a motivovat je vést takové projekty. Vždyť to není jen pro dobrý pocit, připravujeme tak čisté a bezpečné prostředí pro další generace, pro naše děti a vnoučata. A pokud budeme pomáhat rozšiřovat tyto hodnoty, můžeme tím pomoci i ochraně našeho zdraví, na který má vliv především kvalitní životní prostředí.

Co si o tom myslíte vy? Také postrádáte motivaci? Byli by jste rádi, kdyby se vaše děti učili těmto hodnotám?


DROZDÍK Petr
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Drozdík-Petr/567335770040353 
Blog iDNES: http://drozdik.blog.idnes.cz/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama