Mgr. Libor Šťástka

  • ODS
  • Brno-střed
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2014 12:17:44

Babišostán v praxi - vzniká kasta úředníků

Babišostán v praxi - vzniká kasta úředníků

Socialistický tým ve spojení s politickou divizí Agrofertu nachystali věc, ze které jde děs. Pokud projde jejich zákon o státní službě, přestává mít demokratická soutěž v České republice smysl. Státu totiž začne vládnout kasta úředníků.

V čem to bude spočívat? Současná vláda nanominuje superúředníka, oficiálně nazvaného generální ředitel pro státní správu. A ten pak bude jmenovat komise, které vyberou šéfy úřadů všech ministerstev. Jenom z lidí, kteří už tam sedí v pozici ředitele. Takto to zůstane sedm let a nikdo s tím nehne.

Pak přijde náznak hry na demokracii. Vláda bude vybírat nového superúředníka. Ovšem pozor, jenom z lidí, které nanominoval do postů ten předchozí. Pořád stejná parta. Shrnuto, vzniká nám neodvolatelná agrosocialistická úřednická kasta, jaká není nikde v Evropě.

Svět podle Babiše je neakceptovatelný: Moc a dlouho nám do toho našeho makání žvaníte v parlamentu, diskusi tedy omezíme, snad raději úplně zrušíme.

Sněmovna je vůbec otravná, vždyť vláda ví nejlíp co a jak. Zrušme jí taky. Co pořád nějaké volby po čtyřech letech? Jednou za deset let to stačí, vládu by to zdržovalo v práci. A proč vlastně vůbec nějaké volby? My jsme lid!

Zákon o státní službě je jedním velkým krokem na této velmi nebezpečné cestě. Otázka pak zní, na co vlastně budou ministři vzešlí z voleb, když si ani nesmí poskládat svůj tým? Možná na kladení věnců. Vím, co by měl mít na stuze ten první: Demokracie, vzpomínáme…..

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama