ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2014 21:35:14

Jihomoravský kraj stále čeká na oficiální sdělení společnosti Amazon

Jihomoravský kraj stále čeká na oficiální sdělení společnosti Amazon

Jihomoravský kraj stále očekává oficiální zprávu společnosti Amazon o ukončení jednání o své alternativní nabídce umístění logistického centra. Na tiskové konferenci 3. dubna 2014 to uvedl hejtman Michal Hašek.

„Neformálně mám informaci o tom, že se mnou chce jednat zástupce vedení Amazonu – pravděpodobně, aby mi sdělil důvody, které následně obdržíme písemně. Krajská rada sdílí moje stanovisko, že především je velká škoda, že Amazon v tuto chvíli z Brna a jižní Moravy odchází. Mít nebo nemít 1500 pracovních míst v době hospodářské krize je velký rozdíl. Budeme se snažit lokalitu u tuřanského letiště nabízet v budoucnu dalším potenciálním investorům. Nyní bude prioritou kraje tyto pozemky obsadit, aby zde vznikla nová pracovní místa,“ zdůraznil hejtman Hašek. Jak uvedl, lze jen litovat trojího odmítnutí Zastupitelstvem města Brna, na které teprve reagoval Jihomoravský kraj svojí alternativní nabídkou pozemků u tuřanského letiště. „Myslím si, že poměrně nešťastnou tady byla i role developera společnosti CTP, zejména jeho aktivita po tom, co Jihomoravský kraj přišel se svojí nabídkou. Poté, co brněnské zastupitelstvo, nikoliv krajská samospráva, třikrát rozhodlo tak, že neschválilo příslušný dokument a po poněkud hysterické reakci společnosti CTP musím říci, že jsem očekával znechucení společnosti Amazon. To, že dnes odchází z Brna, je samozřejmě nepříjemný signál pro další investory a já budu mít jako hejtman plné ruce práce vysvětlovat investorům, že jižní Morava je i nadále zajímavým místem pro domácí i zahraniční investice,“ řekl jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama