ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2014 13:59:03

Radní vyhlásili veřejné zakázky na zateplení budov v majetku kraje

Radní vyhlásili veřejné zakázky na zateplení budov v majetku kraje

Rada Středočeského kraje na svém jednání dne 14. dubna 2014 odhlasovala další postup v projektu zateplování budov, které patří příspěvkovým organizacím kraje.

„Vyhlásili jsme veřejné zakázky na zateplení budov sociálního zařízení Domov ve Vlašimi, Střední průmyslové škole strojní a Jazykové škole s právem státní zkoušky Kolín a Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Beroun-Hlinky. Zároveň jsme odsouhlasili dalších šest projektových záměrů ohledně zateplení budov, které budou žádat o dotace z Operačního programu životní prostředí,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Financování zateplení budov bude částečně kryto z Operačního programu životní prostředí, který formou dotací uhradí 30-50 % z celkových nákladů. Nyní se vyhlásí výběrová řízení na zateplení sociálního zařízení Domov ve Vlašimi, kde předpokládaná hodnota těchto prací činí cca 7,2 milionu Kč, Střední průmyslové škole strojní a Jazykové škole s právem státní zkoušky Kolín s předpokládanou cenou ve výši 17,4 milionu korun a Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Beroun-Hlinky s předpokládanou cenou stavebních prací ve výši 25 milionů Kč.

Dalších šest budov příspěvkových organizací má šanci na zateplení, neboť radní odsouhlasili jejich projektové záměry. Konkrétně jde o Integrovanou střední školu technickou Benešov, Odborné učiliště, Praktická škola, Základní a Mateřská škola Příbram, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kladno, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Nymburk, Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola Benešov a Střední zemědělská škola Čáslav.

„Zateplování budov šetří životní prostředí i peníze, úspory nákladů na vytápění se pohybují v rozmezí 1,3 až 5 % z celkových nákladů ročně. Toto poměrně nízké číslo je způsobeno zejména rozsahem rekonstrukcí, při kterých se provádějí další stavební práce nesouvisející s vlastním zateplením. Technický stav objektů v mnoha případech vyžaduje opravu a je vhodné ji spojit se zateplením budovy,“ upřesnil náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí Marek Semerád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama