Mgr. Richard Andrle Sylor, MBA

EU je „ekonomickým obrem, ale "politickým trpaslíkem"
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2014 14:43:32

Proč nám Unie diktuje, jak se naše jídlo bude jmenovat?

Proč nám Unie diktuje, jak se naše jídlo bude jmenovat?

Nesmyslné nařízení, směrnice, rozhodnutí, megalomanská byrokracie a nepřekonatelná administrativa, to je současná politika EU. Jak by mohl český špekáček ovlivnit hroutící se světové ekonomiky?

Veškeré akty sekundárního práva EU, které sebou přináší i takové nesmyslné požadavky podobně jako například, jak máme pojmenovat naše národní jídlo, jen ponižují skutečný seriózní účel vzniku tohoto společenství.

Jak by mohl český špekáček ovlivnit hroutící se světové ekonomiky?

V primárním právu EU je zakotveno, že se unie chová přiměřeně (proporciálně). Zdá se vám tedy proporciální a tudíž přiměřené pro daný typ instituce zasahovat do kulturních zvyklostí jednotlivých zemí?

Osobně považuji potraviny RUM, ŠPEKÁČEK, POMAZÁNKOVÉ MÁSLO, SYREČKY včetně jejich názvu za naši kulturní zvyklost. Jmenovaly se tak desítky let a desítky let jsme s tím uměli žít. Každopádně mi přijde nepatřičné a scestné, že nám chce Evropská unie diktovat, jak se naše jídlo bude jmenovat. Každý gramotný člověk si přečte na etiketě složení uvedených potravin.

Podobně nesmyslných směrnic na nás chrlí Unie každým rokem stovky. Domnívám se, že naproti současnému trendu by určitě bylo možné redukovat dané zbytečnosti na minimum.

Já sám si velmi rád posedím u ohně a opeču si ŠPEKÁČEK a dám si jednou za čas s kamarády RUM. Nechtěl bych si dávat na ohni MASOVÝ MIX a v restauraci objednávat například RUMOTEX.

Zákonodárci Unie zřejmě příliš často slepě zvedají ruku a nepřemýšlí nad důsledky a o smyslu dané volby. Tímto způsobem pak snadno vznikají další a další scestné právní normy. To já osobně rozhodně už nechci a nebudu podporovat! Co Vy?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama