ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2014 13:53:07

Středočeský kraj uspořádal workshop k paktům zaměstnanosti

Středočeský kraj uspořádal workshop k paktům zaměstnanosti

V pátek 18. dubna 2014 se v sídle Krajského úřadu Středočeského kraje uskutečnil workshop na téma implementace systému teritoriálních paktů zaměstnanosti v krajích ČR.

  Záštitu nad workshopem převzal hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Cílem bylo představit klíčovým partnerům a institucím kraje zahraniční příklady dobré praxe při rozvoji místních partnerství na podporu zaměstnanosti včetně diskuze k záměru implementace konceptu teritoriálních paktů zaměstnanosti v ČR v plánovacím období 2014+.

V úvodu účastníky workshopu přivítal radní pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička. „Nezaměstnanost je velký problém, v současné době je u nás bez práce už téměř 700 tisíc lidí. Také náš kraj se problémem, jak řešit nedostatek pracovních míst, zajímá. Děkuji odborníkům z Moravskoslezského kraje za předané zkušenosti. Poučení od kraje, kde se problémy snaží již delší dobu řešit, je pro nás dobré,“ řekl středočeský radní Karel Horčička.

Účastníci workshopu se mohli seznámit s prezentací praktických informací a zkušeností z přípravy, zakládání a fungování Moravskoslezského paktu zaměstnanosti a příklady dobré praxe v oblasti teritoriálních paktů zaměstnanosti a obdobných modelů institucionální spolupráce v zahraničí. S těmito zkušenostmi je seznámili Zdeněk Karásek, iniciátor, odborný garant a člen Výkonné rady Moravskoslezského paktu zaměstnanosti a Petr Czekaj, tajemník Moravskoslezského paktu zaměstnanosti.

Účastníkům byla prezentována příprava Společného akčního plánu „Brána k technické kariéře“ jako intervence pro zkvalitnění nabídky mladých lidí do technických a dalších nedostatkových profesí v Moravskoslezském kraji. Workshop bude končit diskuzí s účastníky k prezentovaným tématům a k implementaci konceptu teritoriálních paktů zaměstnanosti v ČR v plánovacím období 2014+.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama