Petr DROZDÍK

V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.
  • NEZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2014 15:23:49

Zastupitelé v Orlové opět neschválili externí audit.

Zastupitelé v Orlové opět neschválili externí audit.

Hotový blázinec a výsměch všem občanům - tak přesně takhle na mne působí středeční zasedání zastupitelstva v Orlové, které již potřetí se směšnými argumenty smetlo ze stolu externí audit.

Pro některé překvapení, pro znalé nic nového. Již potřetí zamítli zastupitelé návrh na externí audit. 

Stalo se tak ve středu na bouřlivém zasedání zastupitelstva.

Externí audit se řeší již poměrně dlouho dobu a tento návrh rozdělil zastupitele na dvě strany.

Proti externímu auditu hlasuje především bývalé vedení města Orlová, které spolu s komunisty argumentuje vysokou finanční zátěž, jenže s takovým "směšným" argumentem se ostatní zastupitelé nedokáží smířit a trvají na tom, aby byla odhalena pravda.

Co je v pozadí této pře? Bojí se snad bývalé vedení města externího auditu? Hraje se o čas?

Je naprosto logické, že vnitřní audit na provedení této kontroly nemá dostatečnou kapacitu, a pokud jsou v sázce opravdu jen peníze, proč nevyhlásit výběrové řízení a vybrat nějakou levnější firmu?

Připomeňme si, že jen v kauze SMO, která se řeší od poloviny loňského roku byla externím auditem odhalena škoda převyšující 30 milionů korun! A odhalily se nestandardní platy, benefity, pochybné hospodaření s majetkem společnosti a další. Za velmi alarmující a do očí bijící přijde už jen fakt, že bývalý šéf SMO, pan Alfred Roik získal na odměnách přes 11 milionů korun!

Město Orlová za tento audit zaplatilo necelý milion korun. 

Mám velké obavy, že tato kauza se bude tak dlouho "řešit", až  ji lidé přestanou vnímat jako aktuální a tím se vše zamete zase pod koberec.

Dočkáme se někdy pravdy? Dožijeme se někdy toho, že ti, kteří dělají špinavou práci, budou potrestání? 

Já osobně jsem pro externí audit, protože jen tak lze zabránit nečisté hře a manipulaci. I já, jako občan chci vědět, jak mé město hospodařilo a chci vidět viníky řádně potrestané.



DROZDÍK Petr
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Drozdík-Petr/567335770040353 
Blog iDNES: http://drozdik.blog.idnes.cz/ 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama