PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2014 13:28:30

Evropské hodnoty?

Evropské hodnoty?

Ukrajina na rozcestí

                Na nedávných oslavách deseti let od vstupu ČR do EU mluvili pánové Zaorálek a Füle o tom, jak se na Ukrajině bojuje o evropské hodnoty. V neděli 27. 4. 2014 byl ve Lvově uspořádán pochod na paměť účastníků SS divize Galizien, která vznikla v roce 1943. Ukrajinští esesáci vraždili v Polsku (asi 2000 lidí, obce Huta Pieniacka a Chodaczkowo Wielkie), na Slovensku a v Jugoslávii. Kolem pěti set účastníků pochodu, v drtivé většině mladí lidé, provolávali a nesli fašistická hesla oslavující Šuchevyče a Banderu jako hrdiny Ukrajiny.  Mezi hesly se objevila i výzvy smrt nepřátelům nebo Ukrajina je nade vše.

Lvovská městská správa prosila organizátory (Rodnaja Zemlja, Studentské bratrstvo Stepana Bandery), aby letos od pochodu upustili. Nahrává to přece ruské propagandě, která otevřeně mluví o hrozbě fašismu na Ukrajině. Jelena Tarasova pochod hájila jako tradiční akci, která se každoročně pořádá na počest hrdinů naší Ukrajiny, a proto se konat musí.   

Patří tedy, pane Zaorálku, Waffen-SS Galizien (kterou účastníci srazu a pochodu nazvali Divize hrdinů SS Halyčyna) mezi evropské hodnoty, které máme podporovat?

30. 4. 2014

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama