ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2014 15:02:23

Lhotecká cyklostezka obdržela Cenu Víta Brandy

Lhotecká cyklostezka obdržela Cenu Víta Brandy

Lhotecká cyklostezka, kterou finančně podpořil Středočeský kraj, se probojovala až do finále soutěže s názvem Cena Víta Brandy a stala se první stavbou v historii, která toto ocenění dostala.

„V kraji je celkem 278 kilometrů udržovaných cyklostezek. Proto mě ocenění potěšilo. Ostatně jako vždy, když jakákoliv stavba z našeho kraje dostane ocenění, zvlášť když na tuto cyklostezku Středočeský kraj v minulosti přispěl částkou 700 tisíc Kč. Toto ocenění beru jako poděkování za výbornou práci investora, projektantů a stavitelů, kterým tímto gratuluji. Pro nás je pak oceněná cyklostezka důkazem dobré investice,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Cena Víta Brandy je oceněním autorů či iniciátorů mimořádných cyklistických řešení, která byla vybudována v poslední době. Vítězným projektem letošního ročníku se stala cyklostezka „Lhotecká“. V  jejím okolí se nacházejí čtyři obce s názvem „Lhota“. Cyklostezka odvádí cyklisty z frekventované silnice mezi Sadskou a Poděbrady.

„Snažíme se v rámci rozvoje cestovního ruchu v kraji co nejvíce podporovat cykloturistiku. Celkem bylo na území našeho regionu v roce 2013 vybudováno 19,7 km nových cyklostezek spolufinancovaných z fondů Evropské unie. Pravidelně se kraj zúčastňuje cyklistického veletrhu FOR BIKES. V lednu jsme zahájili stavbu kladenské cyklostezky za 27 milionů korun, kterou budou moci zájemci vyzkoušet už letos v létě,“ řekl středočeský radní pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička.

Zvláštní uznání dostaly také projekty v Hradci Králové, Liberci, Jihlavě a v Malé Skále. Soutěž nese jméno architekta Víta Brandy, který byl spoluautorem nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani. Jeho řešení lávky kopírující skalní masiv je v českých podmínkách výjimečné a bylo nominováno mezi nejlepší evropské stavby posledních dvou let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama