ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2014 16:39:31

Přípravy historicko-naučné stezky Trier – Praha jsou u konce

Přípravy historicko-naučné stezky Trier – Praha jsou u konce

V pátek 2. května 2014 se za účasti hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka konala závěrečná konference k projektu „Tradice spojují – historicko-naučná stezka Trier - Praha“.

  Povede z Prahy přes střední Čechy do německého Trieru, je součástí mezinárodního vzdělávacího projektu Comenius Regio a měla by být otevřená letos v létě. Jde o vzájemnou spolupráci Středočeského kraje s německým regionem Porýní-Falc.

„Jako Středočech a zejména bývalý starosta Příbrami oceňuji skutečnost, že u zrodu projektu byla za českou stranu příbramská Obchodní akademie a Vyšší odborná škola a že se i Příbram stala jedním z významných historických měst, přes které stezka povede,“ vedl hejtman Řihák.

Na konferenci se hejtman seznámil s výsledky projektu. „Cílem projektu je vytvořit naučnou stezku mezi jedním z historických německých měst Trierem a Prahou jako středověkou metropolí s jednou z nejstarších středoevropských univerzit,“ dodal hejtman.

Mezinárodní projekt naučné stezky se rozběhl v roce 2012. Za region Porýní-Falc jsou do projektu zapojeny: Aufsichts-und Dienstleistungsdirektion, Trier, střední škola Berufsbildende Schule Wirtschaft, Idar-Oberstein, Červený kříž a turistický spolek. Za Středočeský kraj v projektu figurují: Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Středočeského kraje, Obchodní akademie a Vyšší odborná škola, Příbram I, Na Příkopech 104 a Vzdělávací institut Středočeského kraje - Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.

Náklady na projekt, který je z větší části financován Evropskou unií, činí 758 330 korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama