ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2014 17:13:39

Radní schválili proplacení zdravotnických poplatků za říjen–prosinec 2013

Radní schválili proplacení zdravotnických poplatků za říjen–prosinec 2013

Rada Středočeského kraje na svém zasedání dne 5. května 2014 odsouhlasila proplacení zdravotnických regulačních poplatků za období říjen až prosinec loňského roku.

„Jedná se konkrétně o 17 597 schválených žádostí a částku 24 milionu Kč. Úhradu zdravotnických poplatků neberu jen jako automatické plnění předvolebního slibu, ale především jako pomoc lidem, pro které tyto poplatky znamenají významný zásah do rodinného rozpočtu,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Letos v lednu změnil Krajský úřad Středočeského kraje podmínky pro proplácení regulačních poplatků. „Kraj od 28. ledna 2014 hradí regulační poplatky pouze za uplynulé čtvrtletí. To znamená, že například pokud žadatel podal žádost o proplacení zdravotnických poplatků ve druhém čtvrtletí 2014, mohou mu být proplaceny pouze za první čtvrtletí 2014, nikoli starší,“ vysvětlila radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová.

„Důvodem této změny bylo dosavadní předkládání žádostí o proplacení poplatků zpětně, kdy lidé mohli zasílat své žádosti o úhradu poplatků z doby až k 1. srpnu 2010, kdy kraj začal jako jediný z krajů poplatky proplácet. Nový systém zrychlí schvalování žádostí,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Středočeský kraj proplácí regulační poplatky formou daru od srpna 2010 jako jediný v České republice. Program platí pro všechna zdravotnická zařízení ve Středočeském kraji. Dosud kraj vyplatil celkem 42,6 milionu Kč a vyhověl 22 525 žadatelům. Informace včetně formuláře žádosti naleznete zde: http://www.kr-stredocesky.cz/portal/odbory/zdravotnictvi/regulacni-poplatky/ .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama