Ing. Evžen Tošenovský, Dr.h.c.

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2014 12:39:07

Chroničtí kandidáti a svazáci

Chroničtí kandidáti a svazáci

Každý čtenář Maria Puza (případně divák vynikajícího zpracování Francise Forda Coppoly) ví, že o soupeřích se u společného oběda nemluví. Přesto doufám, že mi odpustíte drobnou glosu, kterou bych chtěl houstnoucí atmosféru před volbami do EP odlehčit

Mezi kandidáty politických stran je totiž možné identifikovat několik zajímavých skupin. Zaměřím se na dvě nejvýraznější. Pro „chronické kandidáty“ je kandidatura do jakýchkoli voleb občanskou povinností. Minulé kampaně jsou zapomenuty, třeba to vyjde tentokrát. No nezažíváte taky při pohledu na některé předvolební billboardy pocity déja vu?

Druhou skupinu jsem si nazval „svazáci“, a to kvůli nadšení, které připomíná legendární svazácké brigády. Doteď to všichni staří dělali špatně, ale už jedeme my. Hned po příjezdu seskočíme z korby a budeme makat ostošest, závazky splníme na 150 procent. A že se přitom sklidí i ta úroda, která už je dávno ve stodole? K tomu snad ještě dovětek - prosím nepodléhejte podobnému pábení. Evropský parlament je obrovská mašina a každý nováček bez výjimky potřebuje čas na prozkoumání jeho podhoubí, procedur a jemných vazeb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama