RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2014 19:53:59

V třešničkovém sadu se šturmuje ve volbách do Evropského parlamentu

V třešničkovém sadu se šturmuje ve volbách do Evropského parlamentu

...Vážený soudruhu předsedo, vážená soudružko předsedkyně, obracím se na Vás v této rozhodující chvíli s tím, abychom společně udělali maximum pro co nejlepší výsledek nadcházejících voleb do Evropského parlamentu.....

 Volby do Evropského parlamentu klepou na dveře. Volební kampaň je v plném proudu a vzhledem k tomu, že se jde již 23. a 24. 5. 2014 k "volebním urnám" kandidující strany se snaží doslova šturmovat. Těm, co mě znají delší dobu se omlouvám za výraz "volební urna". Svůj vztah k tomuto "zařízení" jsem nezměnil. Stále si myslím, že lepší je výraz volební schránka, protože vhazovat volební lístek do urny vnímám jakoby volič přišel pohřbívat své naděje pro naplnění svého volebního práva. A já stejně jako asi spousta dalších voličů chodím k volbám s nadějí na změnu a proto vhazuji svůj hlas do volební schránky. Jenže, tyto volby jsou výjimečné, zvláštní v tom, že všechny volební subjekty a jejich kandidáti se předhánějí v tom, kdo toho bude mít ve volebním programu více negativního na fungování EU, kdo bude mít v tomto směru tvrdší rétoriku. Peníze po zvolení či dotace z peněz EU na projekty pak asi smrdět nebudou a nikdo nebude volat - od té zlé, národním zájmům škodící EU nic nechceme....Proto jsem použil výraz onen dle mého názoru hanlivý výraz volební urna. S ohledem na tragickou personální a plytkou programovou nabídku jdu tentokráte své naděje na lepší zastoupení ČR v EP skutečně pohřbívat.

Některé subjekty se neštítí opravdu ničeho. Některé lžou o fungování EU, EP či jeho dalších orgánů. Jiné třeba zneužívají situaci na Ukrajině a straší nás blízkostí válečného konfliktu. Takovéto válečné harašení použila např. KSČM, resp. její vedení k jakémusi vyvrcholení volební kampaně do EP a aktivizaci svých potencionálních voličů, zejména funkcionářů a členské základny. Jak znám vnitřní situaci v KSČM, se však obávám, že tento apel koncentrovaný v dopisu předsedy strany V. Filipa právě k členské základně nemá šanci dorazit a nebude tomu bránit jen příslovečná lenost a neschopnost funkcionářů na úrovni krajů a okresů. A to i přesto, že dopis byl vybaven i organizačním doporučením - "...je apelováno na potřebu aktivizace funkcionářů a celé členské základny KSČM, ale i na oslovení našich sympatizantů v souvislosti s nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu. Žádám Tě o jeho důsledné projednání ve vašem regionu tak, aby bylo dosaženo pro co nejlepšího výsledku pro kandidáty KSČM v nadcházejících volbách do EP".

Ke mě však tento apel díky "schopnostem" funkcionářů OV KSČM Teplice dorazil. Jeden z obeslaných touto "volební perlou", kterému je zasílán i jejich Zpravodaj, mě informoval, abych věděl, koho mám jít volit. Možná, až si dopis přečtete, naznáte, že volit snad ano, ale vybírat pečlivě a odpovědně. No, volební akt je svobodným právem každého z nás občanů ČR a třeba to někoho opravdu osloví:

Vážený soudruhu předsedo, vážená soudružko předsedkyně,

obracím se na Vás v této rozhodující chvíli s tím, abychom společně udělali maximum pro co nejlepší výsledek nadcházejících voleb do Evropského parlamentu.

Při setkání s občany na předvolebních akcích a také při dalších příležitostech včetně oslav svátku práce a osvobození naší vlasti od fašismu na začátku května letošního roku, jsem byl často konfrontován s poznatkem, že řada i našich členů a sympatizantů je plná nedůvěry, rozladění a z toho vyplývající nechuti jít k volbám. To je velmi nebezpečné. Zároveň je mezi lidmi strach z nadcházejícího období a často se diskuse ať je o čemkoli obrátí na otázky války a míru s tím, že situace v sousedních zemích, zejména na Ukrajině je velmi dramatická.

Ano, souhlasím s tím, že situace ve světě je dramatická a Evropa opět stojí na křižovatce, která může znamenat, že po 69 letech místo dialogu a diplomatických řešení neschopní politici nechají rozhodovat zbraně. Máme jednu velkou možnost namísto těch, kteří to na nebezpečnou válečnou křižovatku dovedli, můžeme ve všech zemích Evropské unie zvolit v nadcházejících volbách jiné politiky a to politiky komunistických a radikálně levicových, dělnických stran. Nepromarněme tuto šanci.

Žádám Vás, o Vaši nejvyšší míru angažovanosti v této věci, svolejte nejen porady předsedů ZO KSČM, ale také stranické aktivy a požádejte osobně členy strany, „desítkáře“, sympatizanty o jejich účast ve volbách do Evropského parlamentu a odevzdání hlasu pro naše kandidáty, jde o hlas pro jinou mírovou Evropu, jde o hlas proti válce, jde o hlas pro normální přátelské vztahy k našim východním slovanským sousedům v Ruské federaci a na Ukrajině, která potřebuje pomoci, aby její občané a zejména naši soudruzi z Komunistické strany Ukrajiny netrpěli pod uměle vytvářeným nepřátelstvím a pronásledováním.

Věřím, že pochopíte vážnost situace a učiníte ve svých krajích, okresech, městech a obcích vše proto, aby účast našich voličů bylo co nejvyšší a naši kandidáti uspěli a mohli přispět k vytváření jiné – mírové Evropy.

S pozdravem

Čest práci

Vojtěch Filip v. r.

předseda ÚV KSČM

P.S.: jdu si chystat plnou polní....(vb)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama