Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2014 10:44:20

Našli se obětní beránci v kauze OKD, je to hnus!

Našli se obětní beránci v kauze OKD, je to hnus!

Ve středu přinesla média zprávu o tom, že protikorupční policie navrhla obžalovat tři osoby v souvislosti s privatizací OKD. Jsou jimi znalec, který vypracoval posudek na ocenění podílu státu v OKD a dva bývalí místopředsedové Fondu národního majetku

Všichni moc dobře víme, jak to při prodeji 45,88% podílu společnosti OKD společnosti Karbon Invest za 4,1 miliardy korun bylo a je víc než jasné, že v tom má namočené prsty až po lokty současný premiér Bohuslav Sobotka, který se stále usmívá, jako kluk z plakátu.

Ten Sobotka, který byl v době prodeje v roce 2004 ministrem financí zodpovědný za realizaci prodeje státního podílu ve společnosti OKD.

Ten Sobotka, kterého jako loutku vodí jeho kmotr Radek Pokorný, v jehož advokátní kanceláři před svou politickou kariérou pracoval a která jako zástupce Karbon Investu zpracovala pro tehdejší ministerstvo financí uklidňující a nepravdivou odpověď pro Evropskou komisi, které se podezřelá privatizace nelíbila.

Ten Sobotka, který tímto svým nezodpovědným počínáním připravil náš stát zřejmě o cca 20 miliard korun.

Ten Sobotka, který za to nebyl do současné doby potrestán, ačkoliv jeho osobní odpovědnost vyplývá ze zákona č. 219/2000 Sb. o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů.

Ten Sobotka, který jako současný předseda vlády odsouhlasil dalších 600 milionů korun na budoucí sanaci dolu Paskov, který je součástí OKD.

To, že se teď našli obětní beránci, aby se vlk nažral, ale koza zůstala celá, je hnus největšího zrna a zvláště pana znalce je mi skutečně líto. Ano zřejmě si to udělal sám, když přistoupil na ocenění tak obrovského majetku v časové tísni a měl to zcela jistě odmítnout, ale svalovat vinu pouze na něj a na dva státní úředníky, bez potrestání těch nejdůležitějších osob z řad politiků je jen ukázkou toho, jaká politika se v naší zemi poslední čtvrtstoletí provozuje.

Je to politika oligarchie, kmotrovství, nezodpovědnosti a neskutečné korupce, a pokud nebude co nejrychleji uzákoněna jasná osobní, hmotná a trestní odpovědnost politiků, kteří budou muset spravovat svěřený majetek s péčí řádného hospodáře, budou se stále naše daně vyhazovat oknem a rozkrádat a dluh země nadále poroste!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama