Doc. Ing. Michael Kroh, CSc.

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2014 10:47:49

Evropské ignorantství České televize

Evropské ignorantství České televize

Autor kritizuje Českou televizi, že debatu lídrů evropských politických stran nevysílala přímým přenosem, ale až druhý den ze záznamu v době, kdy běžel na jiném jejím kanálu atraktivní seriál či hokejový přenos.

 

Ve čtvrtek večer proběhla klíčová televizní diskuse volebních lídrů evropských stran před volbami do Evropského parlamentu. Diváci mohli v přímém přenosu sledovat vystoupení kandidátů na budoucího předsedu Evropské komise a udělat si obrázek, jak jejich názory konvenují s vlastními představami. Bohužel tuto možnost neměli na rozdíl od většiny evropských zemí čeští diváci, protože naše veřejnoprávní televize tuto debatu naživo nevysílala. Diskusi zařadila až o den později ze záznamu na hodinu, kdy běží například sledovaný seriál První republika či hokejový přenos. Zda to byla jen hloupost nebo úmysl, těžko usuzovat.

Je skutečně obtížně pochopitelné, proč ČT neumožnila divákům v přímém přenosu shlédnout debatu vrcholových politiků, kteří názorně demonstrovali, že je možné diskutovat bez vzájemných urážek, poťouchlých narážek, snahy o dehonestaci za každou cenu a s respektem k odlišným názorům oponentů. Slovenská televize naproti tomu debatu vysílala naživo na prvním kanálu i s následným hodnocením politologů.

Možná, že ČT nepokládá klidnou a věcnou diskusi za hodnou programové nabídky. Možná, že se i bojí ukázat nebetyčný rozdíl mezi moderátory u nás a jinde ve světě. Ti světoví se snaží, aby se divák seznámil s názory politiků, ti čeští si až na světlé výjimky pletou interview s výslechem obžalovaného, kterému je třeba za každou cenu dokázat nějaký údajný přečin. Ať tak či tak, ČT svým přístupem prokázala evropským volbám medvědí službu a prokázala, že ke skutečné veřejnoprávnosti ještě nedospěla.   



Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama