Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2014 10:34:47

Pojďme k volbám do Evropského parlamentu

Pojďme k volbám do Evropského parlamentu

Pravidelně se při svých cestách po České republice a při rozhovorech s občany setkávám s názorem, že volby do Evropského parlamentu jsou trochu zbytečné, že náš omezený hlas nemá šanci nic změnit a vůbec, Brusel je daleko a nehodlá nás poslouchat.

Evropská politika se skutečně zdá být v českých zemích vzdálená a možná i trochu protivná. To by nás ale nemělo odradit od vyjádření našeho názoru – ba právě naopak. A byť si uvědomuji, že to může znít jako fráze, jít v pátek 23. 5. nebo sobotu 24. 5. 2014 volit je opravdu důležité. S každou volbou platí, že pokud nevyjádříme jasně svůj názor, uvolňujeme tím prostor pro ostatní, například silně asociální pravicové strany (a že se jich tentokrát sešlo na startovní čáře víc než dost). Zároveň tím budou posíleny extrémy, ať už přehnaně euroskeptické, ale i přehnaně euroaktivistické hlasy, což nikdy není dobré a ani v jednom případě to nemůže nijak prospět jak České republice, tak její pozici v Evropě. Přitom jde o hodně. I hlasy českých občanů dají vzniknout Evropskému parlamentu na dalších pět let, během nichž se bude rozhodovat o dalším osudu evropské měny, intenzitě další evropské integrace a přijímání nových členských zemí. I na výsledku českých voleb záleží, jak dopadne složení nové Evropské komise, která drží v rukou výkonnou moc. A nyní je i na českých občanech, aby vyjádřili svůj postoj k celé řadě dalších otázek, k nimž se bude během dalších let Evropa vyjadřovat – včetně těch, které zásadně ovlivní český trh i například nabídku a cenu českého zboží či potravin. Buďme společně odpovědní a pojďme v co největším počtu volit. KSČM je připravena hájit zájmy českých občanů, a to i v rámci společné a doufejme po volbách početné frakci evropské sjednocené levice, která zastává obdobné hodnoty a priority a kde budeme mít účinnější možnosti změnit dosavadní směřování evropské politiky.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR a vedoucí kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama