ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2014 6:14:58

Kdo zvítězí ve volbách do EU?

Kdo zvítězí ve volbách do EU?

V různých zemích to bude samozřejmě různé. Všeobecně malý zájem o účast v eurovolbách nahrává největším stranám, alespoň v naší malé české kotlině to je téměř jistota.

Největší volební zisk si s největší pravděpodobností odnesou tři nejsilnější politické subjekty, které mají k Bruselu vztah více než kladný.

Ne tak ve Velké Británii. Zde předpovídají předvolební průzkumy drtivé vítězství straně Nigela Farage UKIP (United Kingdom Independence Party, česky: Strana za nezávislost Spojeného království). Primární politikou je vystoupení Spojeného královtsví z Evropské unie.Nigel Farage kritizoval EU za nedemokratický postup při schválení lisabonské smlouvy, ekonomický intervencionismus, touhu vytvořit federální stát a potlačit národní státy a roli jejich parlamentů.

V mnohém je volební program UKIPu podobný programu Úsvitu přímé demokracie. Ostatní britské politické strany kritizují UKIP za rasismus, stejně jako zdejší političtí odpůrci přímé demokracie. Jen proto, že pojmenovávají stále palčivější problémy s přistěhovalci a jejich možné řešení pravými jmény. Jestliže mnozí imigranti zneužívají sociální systém hostitelské země, je to parazitování. Nevím, kdo by chtěl mít u sebe doma nezvaného hosta, který panu domácímu jen ujídá, nic nedělá a ještě chce za to od něho peníze.

Velké české politické subjekty s problémy imigrace a nepřizpůsobivých občanů nic nedělají, a pokud o nich mluví, tak jen ve formě politicky květnatých frází. Jediný Úsvit přímé demokracie se nebojí o tom, co občany trápí, bez obalu mluvit. Pokud se Úsvit dostane do europarlamentu, tak také s kolegy kolem Nigela Farage. Pojmenovat problémy je přece začátek toho, aby se začaly řešit. Zatím to ale vypadá, že kromě Úsvitu jde většině kandidátů spíš o velmi dobré bydlo v lukrativních bruselských křeslech, než o skutečné řešení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama