ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2014 10:30:28

Spory Prahy 5 s Tanečním centrem Praha o užívání budovy Pod Žvahovem konečně uro

Spory Prahy 5 s Tanečním centrem Praha o užívání budovy Pod Žvahovem konečně uro

Rada Prahy 5 schválila uzavření dodatku k nájemní smlouvě na pronájem části budovy Pod Žvahovem 463 s Tanečním centrem Praha (TCP). Současné vedení radnice tak ve spolupráci se zástupci TCP ukončilo letitý spor, který dospěl až k Ústavnímu soudu.

Právě na základě rozhodnutí Ústavního soudu o platnosti nájemní smlouvy k areálu Pod Žvahovem přistoupila radnice Prahy 5 k narovnání majetkoprávních vztahů mezi městskou částí a nájemcem areálu. Soud totiž zrušil původní rozsudky nižších instancí, které nájemní smlouvu uzavřenou v roce označovaly za neplatnou. Praha 5 následně zahájila jednání s nájemcem a dospěla k dohodě.

Návrh dodatku upravuje výši nájmu od roku 2010, narovnává práva a povinnosti smluvních stran především v oblasti investic do areálu a určuje postupy pro zajištění stavebních úprav. „Po uplynutí zákonné lhůty ke zveřejnění na úřední desce bude dodatek podepsán smluvními stranami. To znamená, že po 8 letech bude například konečně jasné, kolik má TCP platit nájem, či jak postupovat v případě oprav budov. Zásadní je, že dodatek není nařízení, ale vznikl oboustrannou dohodou a strany jej uzavřou dobrovolně,“ sdělil radní Jiří Vejmelka, který má správu majetku městské části v gesci.

Další kroky radnice směřují k obnově celého areálu. „Ukončení letitého sporu umožňuje smysluplně jednat o revitalizaci areálu a odstranění závad. Městská část Praha 5 má na tuto revitalizaci připraveno necelých 22 milionů Kč. Po dohodě s nájemcem probíhá obnova po etapách, probíhající výuka se tedy nebude muset přerušit,“ dodala zástupkyně starosty Naděžda Kratochvílová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama