PaedDr. Josef Novotný

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2014 10:30:26

Karlovarský kraj pokračuje v projektu likvidace bolševníku

Karlovarský kraj pokračuje v projektu likvidace bolševníku

Už druhým rokem v regionu pokračuje projekt omezení výskytu invazních rostlin. Začátkem května vyrazily do terénu první pracovní skupiny, které zajišťují mechanickou i chemickou likvidaci především bolševníku.

 Likvidace invazních rostlin bude v kraji probíhat od jara do podzimu. Práce provádí celkem 6 různých firem na základě výběrového řízení. Kontakty na dodavatele byly zveřejněny kromě webových stránek projektu také formou informačních letáků distribuovaných do všech obcí v kraji.

Základním předpokladem pro úspěšnou likvidaci rostlin je umožnění vstupu pracovníků firem na zasažené pozemky. Kraj proto požádal vlastníky a nájemce pozemků o umožnění vstupu na zasažené pozemky a o nahlášení případných změn ve vlastnictví pozemků a zjištěných nedostatcích při likvidaci rostlin. Po dobu realizace projektu, tzn. do roku 2015, nebude vlastník hradit náklady spojené s likvidací těchto rostlin. Po ukončení projektu se o své pozemky bude dále starat s „péčí řádného hospodáře“ a v souladu s platnou legislativou.

Celková cena likvidace rostlin v terénu za období 2013 - 2015 činí asi 74 miliony korun. Přesné náklady projektu budou známy po ukončení posledních výběrových řízení. Už dnes je ale jasné, že oproti původně odhadovaným 170 milionům korun budou díky výsledkům dosaženým ve výběrových řízeních zhruba poloviční, tedy okolo 85 milionů. V rámci projektu je zajištěn i nezávislý technický dozor, monitoringy vlivu na lokality vzácných a ohrožených rostlin a živočichů, zjišťuje se i  znečištění vody a půdy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama