ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2014 9:45:10

Míst v mateřských školách Prahy 5 bude letos dostatek

Míst v mateřských školách Prahy 5 bude letos dostatek

Již v prvním kole zápisů do mateřských škol zřizovaných Městskou částí Praha 5 se podařilo umístit 472 dětí. Dle prognózy Odboru školství, kultury a sportu se do září podaří zapsat všechny děti ve „školkovém věku“, tedy nad tři roky stáří.

Na své místo ve školkách už čeká jen 43 dětí starších tří let. „Dle zkušeností je jisté, že se do září podaří umístit všechny děti ve věku pro předškolní vzdělávání. Po prázdninách uvidíme, kolik zapsaných dětí do tříd reálně nastoupí. V loňském roce byla situace obdobná a nakonec zbylo ještě zhruba 40 míst volných, “ sdělil 1. zástupce starosty Petr Lachnit, který má oblast školství ve své gesci.

V roce 2013 totiž Praha 5 navýšila kapacitu školek o osm nových tříd pro zhruba 200 dětí. Městská část tak vyřešila dlouholetý problém s dostupností předškolního vzdělávání pro nejmenší občany městské části. Celkem nyní Praha 5 disponuje 89 třídami pro více než 2300 dětí.

„Praha 5 je jednou z mála městských částí, které letos dokážou plně uspokojit poptávku rodičů po předškolním vzdělávání pro své děti. Oblast školství a vzdělávání zůstává prioritou, vždyť právě příslušná kapitola tvoří více než třetinu rozpočtu městské části,“ dodal 1. zástupce starosty Petr Lachnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama