ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2014 15:05:37

Sedmnáct nových autobusů přispěje ke zlepšení životního prostředí na Příbramsku

Sedmnáct nových autobusů přispěje ke zlepšení životního prostředí na Příbramsku

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se dnes 27. května 2014 zúčastnil slavnostního předání nových autobusů společnosti Arriva, která provozuje autobusovou dopravu na Příbramsku.

 „Jde o 17 nízkopodlažních autobusů značky SOR, které splňují emisní normy EURO V, za téměř 66 milionů korun. Z toho 40 procent (26,4 miliony korun) činila podpora z ROP Střední Čechy v rámci projektu na modernizaci vozového parku. Nové autobusy jsou ohleduplné k životnímu prostředí,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák (ČSSD).

Autobusy budou jezdit na Příbramsku, Březnicku, Sedlčansku a Dobříšsku s přesahem do hlavního města Prahy. Hejtman si během prezentace nových autobusů prohlédl interiér. „Nejvíce se mi líbí, že autobus je dobře uzpůsoben pro pohodlný nástup i výstup vozíčkáře, který nutně nemusí vyžadovat asistenci spolucestujících. Má pohodlné sedačky. Věřím, že nové autobusy budou dobře sloužit cestujícím, kteří si jich budou vážit a nebudou je ničit,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Společnost Arriva Praha je největší společností, která zajišťuje pro Středočeský kraj dopravní obslužnost veřejnou linkovou autobusovou dopravu. V rámci výzvy č. 70 - podpora autobusů na ekologický pohon - podala společnost Veolia (nyní Arriva) žádost o podporu v rámci projektu Moderní autobusy, která byla schválena řídícím výborem ROP Střední Čechy.

Autobusy budou zahrnuté do závazku veřejné služby Středočeského kraje, které jsou součástí Středočeské integrované dopravy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama