Mgr. Lenka Kadlecová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2014 13:26:24

Nejhlasitější předvolební tahák Starostů potichu zmizel

Nejhlasitější předvolební tahák Starostů potichu zmizel

Cedule lemující silnice v majetku Libereckého kraje, které měly před krajskými volbami ukázat na údajnou nedostatečnou péči o ně ze strany vlastníka, potichu zmizely.

Spolu s nimi odpluly do neznáma i sliby řidičům, že jejich autor, hnutí Starostové pro Liberecký kraj, je v případě úspěchu ve volbách dá do pořádku.

„Všichni si na ně určitě dobře pamatujeme. Oranžové značky hlásající „Tato silnice je v majetku Libereckého kraje“. Rok a půl po volbách jakoby se pod nimi slehla zem. Očekávala bych tudíž, že všechny krajské silnice jsou v bezvadném stavu, a proto že si je Starostové mohli dovolit odstranit. Že splnili slib voličům. A ejhle, najednou jsme svědky toho, jak se obyvatelé odlehlejšího koutu kraje, Raspenavska, bouří a domáhají se slíbených oprav,“ říká Lenka Kadlecová, šéfka krajských zastupitelů za ČSSD.

Kraj se však brání, že na všechny úseky krajských silnic nemá peníze. Zvláštní obhajoba. Zejména když se bývalá krajská vláda pod vedením ČSSD s touto argumentací opakovaně ocitala pod palbou kritiky. ČSSD jasně říkala, že k nápravě všech silnic by byly potřeba dvě miliardy korun. Navíc kraj postihly ničivé povodně.

Současné krajské vedení se před několika málo dny pochlubilo, s jakým přebytkem skončilo jeho hospodaření v loňském roce. Další zdroje na opravu silnic by se zcela jistě daly najít v uspořených penězích za údržbu komunikací během letošní extrémně příznivé zimní sezóny. Jak je tedy možné, že celkově je stav silnic v Libereckém kraji horší, než za vlády ČSSD? Nemělo by naopak postupně docházet ke zlepšování situace?

„Mám čím dál častěji pocit, že současná krajská koalice nemá stanovené priority. Už pochopila, že z rozpočtu nelze uspokojit všechny a než by se rozhodla, čemu bude přikládat větší váhu, raději se drží zpátky. Jednoduše se dá její dosavadní činnost definovat mottem, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. Těžko říct, zda si s tím vystačí po celé volební období,“ dodává Lenka Kadlecová.

ČSSD, která vedla Kraj v letech 2008–2012, byla ze strany současného vedení kritizována za úvěr, který si vzala na opravy silnic a mostů. Ovšem za vlády ČSSD postupně docházelo k nápravě nepříznivé situace, kdežto poslední dva roky se situace jen zhoršuje. Zatímco v roce 2010 se Liberecký kraj mohl pyšnit 447 kilometry silnic v jeho vlastnictví, které se nacházely v bezvadném stavu, letos jsou to již jen necelé dvě stovky! Naopak výrazně narostl počet úseků, které jsou ve stavu havarijním. Zatímco před čtyřmi roky to bylo zhruba 420 kilometrů, nyní jich je téměř 800!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama