JUDr. Pavel Blažek, Ph.D.

  • ODS
  • ministr spravedlnosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2014 14:02:37

Bez personálních změn nelze očekávat, že se situace na MSp vyvine k lepšímu

Bez personálních změn nelze očekávat, že se situace na MSp vyvine k lepšímu

Komentář k tragikomické situaci na ministerstvu spravedlnosti

Tzv. „náramková aféra“ je jen další bitvou v dlouhotrvající válce o vliv nad ministerstvem spravedlnosti a justicí. Výpověď náměstka Šterna na policii je jen další zbraní v souboji.

Politickou odpovědnost jak za zkažený tendr, tak za jednání svých náměstků, jež si na ministerstvo sama přivedla, nese ministryně Válková. Nemělo by uniknout pozornosti selhání Andreje Babiše, který před pouhým týdnem tvrdil, že krize na ministerstvu je zažehnána.

Zarážející je také nečinnost premiéra Sobotky, jemuž zřejmě nezáleží na tom, co se na důležitém ministerstvu děje. Strkáním hlavy do písku se ovšem nezbavuje odpovědnosti, kterou za činnost ministerstva má před Poslaneckou sněmovnou i před veřejností.

Bez radikálních personálních změn totiž nelze očekávat, že se situace vyvine k lepšímu. Ba právě naopak.

Pavel Blažek
poslanec a expert ODS pro spravedlnost

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama