ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2014 14:35:54

Vedení radnice Prahy 5 vyzvalo EkoMotol k předání skládky v rekultivovaném sta

Vedení radnice Prahy 5 vyzvalo EkoMotol k předání skládky v rekultivovaném sta

Tzv. motolská skládka se nachází stále ve stavu, který vylučuje téměř jakékoliv využití, včetně plánované přeměny v rekreační areál. Bývalému nájemci, společnosti EkoMotol CZ s.r.o., doběhla k 31. 5. výpovědní lhůta.

Radnice Prahy 5 proto vyzvala společnost dopisem a prostřednictvím médií k předání areálu v požadovaném stavu dle původního záměru a konstatuje, že nynější stav areálu ani zdaleka neodpovídá stavu, kterého měla firma dle původní smlouvy dosáhnout. Areál není rekultivovaný a skládka je nestabilní, termín předání je přitom stanoven na 19. června.

Společnost EkoMotol CZ s.r.o., která si pozemky pronajala v roce 2004, uzavřela s Prahou 5 smlouvu na revitalizaci areálu tzv. motolské skládky, včetně například zabezpečení svahů, nicméně ani téměř po deseti letech práce nejsou hotové. V únoru Rada městské části Praha 5 vypověděla s firmou smlouvu z důvodu opakovaného porušování podmínek návozu materiálu.

Vedení městské části Praha 5 proto společnost EkoMotol CZ s.r.o. vyzývá, aby okamžitě odstranila nevhodně navezené materiály a suť, a aby připravila areál motolské skládky k předání. Datum předání bylo stanoveno na 19. června 2014.

„Vzhledem ke skutečnosti, že platnost uzavřené smlouvy byla ukončena k datu 31. 5. 2014, nájemce již nemá k dříve pronajatým pozemkům žádné legitimní dispoziční právo, a tudíž není oprávněn nadále ke vstupu a k užívání pozemků. MČ Praha 5 prostřednictvím usnesení rady ze dne 6. června 2014 vyzvala EkoMotol k předání pozemků ve stavu odpovídajícímu uzavřené nájemní smlouvě a dále i ustanovení § 2225 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění, s přihlédnutím k obvyklému opotřebení a ve stavu prostém vad a škod. Termín předání byl stanoven na 19. 6. 2014 v 10:00 hod,“ upřesnil postup radnice radní Ing. Jiří Vejmelka.

MČ Praha 5 v dopise nájemce výslovně upozornila, že pokud nepředá pozemky v uvedeném stavu a v termínu, pronajímatel pozemky nepřevezme a bude požadovat odstranění závadného stavu do určeného termínu, případně náhradu vzniklých škod.

„Zájem radnice je, aby areál mohl v budoucnosti představovat pro obyvatele Prahy atraktivní území pro vnitroměstskou rekreaci. Zanedlouho totiž zvýší nová stanice metra u nemocnice Motol dostupnost lokality a zájem z řad obyvatel metropole. Území bývalé skládky je proto zapotřebí využít tímto způsobem,“ dodal radní Vejmelka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama