Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2014 17:46:06

Změna systému odpadového hospodářství je nevyhnutelná

Změna systému odpadového hospodářství je nevyhnutelná

Reakce Richarda Brabce na páteční hlasování poslanců k novele zákona o odpadech

Po dohodě s koaličními partnery jsme se dohodli vydat dnes cestou podpory původního návrhu elektronovely, která řeší urgentní problém, tedy uvádí do souladu českou legislativu s evropským právem v oblasti elektrozařízení.

Mrzí mne, že se v Poslanecké sněmovně nepodařilo zatím najít podporu i pro další změny, které v České republice nejen podle našeho názoru musí nastartovat nový systém v odpadovém hospodářství směrem ke zvýšení recyklace odpadů a razantnímu odklonu odpadu ze skládek, které tak zatěžují životní prostředí.

Evropská komise po nás požaduje zvýšit podíl recyklace komunálního odpadu ze současných 30 % na 50 % v roce 2020 a tak snížit skládkování z 54 na 30 %.

Změna systému odpadového hospodářství u nás je proto nevyhnutelná. Základní principy těchto opatření, tedy zavedení povinného třídění bioodpadu a kovů, zákaz skládkování a zvýšení poplatků za skládkování, se pro nás nemění, proto se budeme snažit najít v další odborné diskusi širší podporu pro tyto změny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama